Bold i biografen: Fodboldhjerterne bankede om kap

To sale i Ikast Bio viste i aftes Champions League-kampen mellem Liverpool og FCM

28. oktober 2020, 14.00

Michael Sørensen (t.v.) glædede sig over fællesskabet omkring fodboldkampen sammen med sin storebror, Steen Sørensen. Foto: Jette Aaes

IKAST Når man har Liverpools FCs logo, the Liver Bird, som er en mellemting mellem en ørn og en skarv, og initialerne fra klubsangen; »You’ll never walk alone« standset ud som del af stålgelænderet op til sin fordør, så er man altså en seriøs fan.

Og Liverpool-fan har han været hele livet, Michael Sørensen fra Ikast. I det hele taget er han fodbold-fan, og så sidder han i bestyrelsen for FCM som repræsentant for den ene af de to moderklubber bag det succesfulde midtjyske fodboldeventyr, Ikast FS.

Derfor var det naturligvis en stor begivenhed, at hans to absolut favorithold i aftes tørnede sammen i Champions League-gruppespillet.

I den anledning havde Michael Sørensen arrangeret fælles-fodbold-oplevelse i Ikast Bio. Sammen med omkring 60 øvrige venner, FCM- og/eller Liverpool-fans, så han opgøret på Anfield i England tilbagelænet i biografens bløde sorte sæder. Bænket efter alle gældende corona-restriktioner, imens der i biografens Sal 1 sad omkring 70 hard core FCM-fans jævnt coronafordelt over hele biografsalen.

Points til LFC, ros til FCM

- Jeg holder med Liverpool. Det har jeg altid gjort, sagde Michael Sørensen i pausen - hvor stillingen var 0-0.

- Skulle FCM gå hen at vinde, er det et nederlag, jeg kan acceptere, konstaterede Michael Sørensen.

Men hans engelske hold fandt i anden halvleg vejen til nettet to gange.

- Liverpool har brug for pointsene, mens FCM har brug for pengene i Champions League - så på den måde er jeg vinder i aften, konstaterede Ikast-boen.

Han ærgrer sig fortsat over, at fodboldkampe på stadion, under åben himmel, ikke må overværes af flere end 500 mennesker. Men når det nu ikke er muligt at heppe med live på stadion, er muligheden i Ikast Bio et godt alternativ.

- Det er sjovere og hyggeligere at opleve kampen sammen her i salen, end hvis vi sad hver for sig hjemme i stuen og så kampen, siger Michael Sørensen, der tidligere har arrangeret Liverpool-fodboldvisninger i Ikast Bio.

- Fodbold det kan samle folk. Og biografen har sørget for corona-forsvarlige rammer, siger Michael Sørensen - der noterede sig dobbelt tilfredshed: Sejr og tre vigtige Champions League-points til Liverpool, og god international præstation af FCM, som både han og resten af Midtjylland sagtens kan være bekendt: Win-win - på en måde.

Biografgængerne var spredt over hele biografen og var placeret i eksisterende smittegrupper og med afstand til de øvrige fodboldtilskuere. Foto: Jette Aaes