Fodboldhæder: Sølvnål for 40 års fodboldengagement

To Ikast FC-ledere, Johnny Rune og Erwin Gam, blev hædret for tilsammen 72 års fodboldengagement

2. marts 2020, 07.24

En DBU-sølvnål er ikke mange beskåret at modtage - og giver livslang adgang til landskampe i Parken. Sølvnålen blev overrakt til Johnny Rune (t.v.) af Michael Koch fra DBU Jyllands kreds 2’s bestyrelse. Foto: Privatfoto

IKAST Henholdsvis 40 og 32 års fodboldengagement blev hædret, da fusionsklubben Ikast FC - skabt i samarbejde mellem IFS Fodbold og Ikast KFUM Fodbold - i sidste uge holdt generalforsamling.

Her blev to lokale klubkoryfæer anerkendt for en usædvanlig indsats.

Således blev Johnny Rune dekoreret med DBU’s sølvnål - den næsthøjeste anerkendelse inden for dansk fodbold. Den får han efter 40 års indsats som fodboldleder i IFS, IFS nonamatørafdeling og FC Midtjylland, hvor han stadig er næstformand. Derudover har Johnny Rune også siddet to år i DBU’s bestyrelse og været formand for DBU’s disciplinærudvalg.

Rørt Rune

En tydelig stolt og rørt Johnny Rune takkede efterfølgende de mange klappende klubfolk for indstillingen.

- At så mange arbejder frivilligt og ulønnet for samme sag, gør mig glad i sindet, og det er det, der får mig til at ville det et par år mere, sagde Johnny Rune, der fylder 70 sidst på året, i sin takketale.

Ud over nål og diplom giver anerkendelsen også Johnny Rune livsvarig adgang til samtlige landskampe i Parken.

Efterfølgende var der også rosende ord med på vejen til Johnny Rune fra FCM-direktør Claus Steinlein og fra Bo Jensen på vegne af håndboldklubben, hvor Johnny Rune i en periode på 10 år sad i bestyrelsen - to år tilmed som formand.

32 års planlægning

Derudover blev også klubbens afgåede kampfordeler Ervin Gam tildelt JBU’s sølvemblem for i 32 år at have haft ansvaret for kampplanlægningen i IFS-regi. Ervin Gam nyder nu sit velfortjente otium i en alder af 79 år.

Under generalforsamlingen, som trak over 40 medlemmer til Sportscenter Ikast, kunne formand Michael Sørensen glæde sig over et godt år med medlemsfremgang og gode sportslige resultater.

Kasserer John Larsen fremlagde et regnskab med pæne sorte tal på bundlinjen - primært takket været Ikast Cup, som gav 800.000 i overskud og stadig er basal for klubbens ambition om at stige fra 850 til 1000 medlemmer.