Afsked efter 17 år: Klubikon stopper i FCM

Materialechef Jørn Kjær har valgt at fratræde sin stilling i FC Midtjylland efter 17 år i klubben

20. januar 2021, 14.30

Jørn Kjær fratræder efter eget ønske sin stilling i FC Midtjylland i midten af februar. Hans sidste kamp bliver hjemme mod Horsens - meget passende for Kjær kommer fra Horsens og spillede i mange år for Horsens fS, der er moderklub for AC Horsens. Foto: Henrik Ole Jensen

FODBOLD En populær skikkelse siger farvel i FC Midtjylland. Materialechef og holdleder Jørn Kjær har valgt at stoppe i klubben efter 17 års ansættelse.

Superligakampen mod AC Horsens 14. februar bliver hans sidste.

Det oplyser de danske mestre i en pressemeddelelse.

- Jørn Kjær er det nærmeste, vi kommer en kultfigur. Det er en helt særlig dag, når en så stor personlighed og en vellidt person, der har været med til at bygge klubben op,vælger at takke af. Han har været med på hele rejsen og været en central figur i opbygningen af klubben. Kjærs historie med FC Midtjylland er unik, og det kan vi ikke takke ham nok for. Han har leveret en inspirerende arbejdsindsats og altid ageret i klubbens bedste, siger FCM’s administrerende direktør, Claus Steinlein, i pressemeddelelsen.

Jørn Kjær har gennem alle årene været kendt som en grundig herre med orden i sagerne, og hans vaske- og materialerum i kælderen under IBF Arena i Ikast er legendarisk i klubben. Alt har sin præcise plads, og lokalet sætter samtidig en vis stemning med Kjær mange trøjer og klenodier fra sin engelske yndlingsklub, Liverpool FC, og fra sønnen Simon Kjærs flotte karriere.

Men kroppen har i de senere år drillet den 59-årige holdleder. Det er grunden til, at han nu vælger at stoppe.

- Jeg nærmer mig 60 år og har fået nyt knæ og ny ankel, og en alder for hovedreparationer passer ikke godt til det 24/7-job, som jeg har elsket at gøre til en livsstil. Nu glæder jeg mig til at få mere tid med familien, og især børnebørnene, og for første gang i mit liv have weekendfri, siger Jørn Kjær i klubbens skrivelse.

I sin karriere som aktiv fodboldspiller nåede han landets bedste række. De meste af karrieren foregik i Horsens, men fra 1983 og to år frem spillede han for Herning Fremad.

Han var senere holdleder i både Herning og Horsens, indtil FC Midtjylland i 2004 tilknyttede ham.

- Det er meget passende at sige farvel efter kampen mod min gamle klub AC Horsens, for på den måde er ringen sluttet. I efteråret spillede vi på Anfield og hjemme på MCH Arena mod min anden hjerteklub, Liverpool, og jeg føler, at jeg nu har oplevet alt og fået opfyldt mine vildeste drømme med FC Midtjylland, siger Jørn Kjær.

– Vi var stadig en ny klub, da jeg gik ind ad døren for 17 år siden, og nu går jeg ud efter Champions League, en pokaltitel, tre mesterskaber, en stribe medaljer og utallige fantastiske oplevelser sammen med dejlige mennesker, lyder det fra materialechefen

Uanset hvor koldt der er, møder Jørn Kjær altid op i shorts. Det er også et spørgsmål om, hvordan man præsenterer sig for spillerne og omgivelserne, har han tidligere forklaret til Folkebladet. Foto: Flemming Hansen
Jørn Kjær (i.m.) blev hyldet med blomster på MCH Arena, da han fejrede sit 10 års jubilæum i klubben i 2014. Samme år rundede flere andre nøglepersoner samme milepæl i klubben. Foto: FCM