Føtex må sætte stort projekt på pause: Jeg havde glædet mig som til juleaften

Efter planen skulle Føtex i Ikast fra begyndelsen af februar have serviceret kunderne med et nyt »Køb og Hent«-koncept, men projektet er sat på pause

25. februar 2021, 12.09

Henrik Knudsen er som varehuschef i Føtex i Ikast ærgerlig over at måtte sætte »Køb og Hent«-koncptet på pause, men han glæder sig samtidig over, at der bliver udviklet på fremtidens produkter og koncepter. Foto: Flemming Hansen

IKAST I begyndelsen af januar fortalte varehuschefen i Føtex i Ikast, Henrik Knudsen, at han havde fået alle kommunale tilladelser og ansat 11 medarbejdere til at drive et »Køb og Hent«-koncept.

Planen var, at kunderne kunne bestille varer på nettet og hente dem pakket og klar på parkeringspladsen ved siden af varehuset fra begyndelsen af februar.

Men sådan er det ikke blevet.

Blandede følelser

- Der er truffet en beslutning på kædeniveau om, at konceptet skal finjusteres, før det rulles ud i flere end de 11 butikker, der allerede tilbyder »Køb og Hent«, siger en ærgerlig Henrik Knudsen.

- Det er selvfølgelig altid positivt, at man udvikler på et koncept til gavn for kunderne. Men jeg havde glædet mig nærmest som til juleaften, og derfor er det selvfølgelig en flad fornemmelse at måtte sætte projektet på pause.

Beholder nyansatte

- Det er vigtigt at understrege, at det ikke er lagt i graven, men kun sat på pause, siger varehuschefen, der sigter efter at have et nyt koncept klar i løbet af et halvt års tid.

På trods af den ufrivillige pause er det lykkedes at beholde 9 ud af 11 nyansatte medarbejdere.

- Vi havde jo allerede ansat en flok rigtig gode medarbejdere til at stå for pakning og vareudlevering, og derfor er jeg rigtig glad for, at det er lykkedes at finde andre opgaver i varehuset til dem, der havde lyst til det, siger Henrik Knudsen.

Udbringning en mulighed

Lige nu tester flere Føtex-varehuse i hovedstadsområdet et koncept med udbringning af bestilte varer til hjemmet, og Henrik Knudsen vil ikke afvise, at det også kan blive en mulighed i Ikast i fremtiden.

- Der er ingen konkrete planer lige nu, men jeg tror på, at både afhentning og udbringning af varer er en del af fremtidens detailhandel. Det har vi kloge folk i kæden, der arbejder på at udvikle koncepter, der passer til, siger han.