HIH aktivt med i ny friskole

Herning-Ikast Håndbold er med i den nye Idrætsfriskole "Guldminen"

Udgivet:16. december 2018, 11.31

Læsetid:1 minut

Jacob Mølgaard Christensen

IKAST Herning-Ikast Håndbold er sammen med ISI og fodboldklubben FC Midtjylland med i den nye Idrætsfriskole "Guldminen".

Dette er en understregning af, at selvom vi ikke længere er selskabsmæssigt koncernforbundet med FCM fortsat har samarbejde mellem FCM og HIH på en lang række felter. Bl.a. på domicil og talentudvikling og i arbejdet på at skabe et godt holistisk miljø i hele Campusmiljøet.

»Vi er en idrætsfriskole, der vil bidrage til en bedre verden ved at skabe helhedstænkende verdensborgere, der er både fysisk og mentalt i verdensklasse - morgendagens talenter.«

Sådan lyder indledningen på Idrætsfriskolens hjemmeside.

- Vi tror på, at vi med det faglige, pædagogiske og sportslige indhold som FCM og ISI har lagt ind i konceptet vil være i stand til at skabe unikke håndboldspillere og hele og gode mennesker til fremtidens samfund, siger HIH-direktøren Jakob Mølgaard Christensen.

Der vil være seks pladser på alle årgange til pigehåndboldspillere og håbet er, at Herning-Ikast Håndbold kan være en positiv medproceskatalysator for, at der 1. august står 4 gange 6 pigespillere klar til at starte i Guldminens 0., 1., 2., og 3. klasse efter sommerferien.

- Dette ligger i flugt med klubbens ønske om, at vi i fremtiden vil være 50 procent selvforsynende med spillere til ligaholdet, som vel at mærke skal kunne begå sig i toppen - både i Danmark og Europa, siger direktøren.

Alle interesserede kan tilmelde sig infomøderne, som finder sted 14. og 20. januar.