Efterlyser skæve ideer: Byråd klar med støttekroner

Den enkelte borger skal være med til at foreslå udvikling i egen by

Udgivet:18. december 2020, 16.03

Læsetid:2 minutter

Der lægges nu op til, at borgerne selv kommer med de skæve idéer, der kan udmønte sig i tilskud fra kommunen. I Nørre Snede har man eksempelvis fundet på at give byens vartegn en nissehue på, men den slags kræver jo ikke de store tilskud. Foto: Flemming Thulstrup

Flemming Thulstrup
Journalist| flt@ikastavis.dk

IKAST-BRANDE Borgerbudgetteringsproces. Så kort og enkelt kan det beskrives.

Men bag det forfærdelige begreb gemmer sig faktisk en spændende nyskabelse i Ikast-Brande Kommune.

- Vi efterlyser personer, som går rundt med nogle anderledes idéer til, hvad der kan være med til at gøre vores byer bedre, siger Annette Mosegaard (K).

Hun er formand for Erhverv, Vækst og Bosætningsudvalget, der har behandlet og vedtaget et forslag om inddragelse af borgerne, når det gælder om nye tiltag i de fire byer - Engesvang, Bording, Ejstrupholm og Nørre Snede.

Og der er ikke blot tale om tom symbolpolitik. Faktisk bliver der afsat 100.000 kroner til formålet i hver af byerne.

Overordnet for de kommende ansøgninger gælder, at temaet skal være »fællesskab«, og på næste møde i udvalget skal man så beslutte sig for, hvilke kriterier, der kommer til at gælde for de fremtidige ansøgninger.

Det er tillige besluttet, at lokalrådene i de fire byer også fremdeles skal have tildelt midler, som de kan arbejde med for at få fælles ønsker i byen opfyldt.

Hentet fra Hedensted

Startskuddet for borgerbudgettering lyder efter planen i begyndelsen af det nye år, hvor der vil blive inviteret til et oplysningsmøde for udvalgets medlemmer samt repræsentanter fra de fire byer.

Det bliver ansatte fra Hedensted Kommune, der kommer til at stå for denne orientering, idet idéen er hentet herfra.

I løbet af de kommende uger håber man så på, at det vil strømme ind med forslag, så man i slutningen af foråret kan udvælge de projekter, der kommer i betragtning i første omgang.

Over sommeren og efteråret gennemføres projekterne, så Erhverv, Vækst og Bosætningsudvalget ved udgangen af 2021 kan evaluere og beslutte sig for, om idéen med borgerbudgettering skal gentages i 2022.

I første omgang burde man dog overveje, om man ikke kan finde en mere mundret og salgsbar titel til det samlede projekt. Et forslag kunne være »En bedre by«.