Cafe helt i ro

Afdæmpede farver og hyggelig atmosfære giver smagsoplevelser hos Cafe I_Ro

Udgivet:11. marts 2023, 12.00

Læsetid:2 minutter

Maja Bisbale Birksø er i fuld gang med at skabe nye madoplevelser i Cafe I_Ro i Ikast. Foto: Laila Kempel

Laila Kempel
Journalist

7 måneder siden

IKAST Grøntsager er det, der bliver brugt mest af, når der skal fremstilles mad i Cafe I_Ro på Tulstrupvej i Ikast.

Med adresse i Huset I_Ro, hvor det handler om velvære og forkælelse, så er det smagsløgene, der kræses om i Ikasts nye spisested.

Her handler det om gode og helst lokale råvarer, som cafébestyrer Maja Bisballe Birksø kan stå inde for.

Alt laves fra bunden, og kun det, som ikke giver mening selv at give sig i kast med, købes hjem.

- Jeg er vokset op på landet og ved, at råvarerne er vigtige for at få det gode resultatet, siger hun.

For Maja og personalet handler det om at skabe de gode smagsoplevelser for gæsterne i cafeen.

- Vi bruger mange grøntsager, og jeg vil tro, at selleri er en af de grøntsager, vi bruger mest til vores juicer, siger Maja Bisballe Birksø. Menukortet består af både vegetariske- og kødretter, som skifter løbende med sæsonen.

- Vi er en cafe for alle. Man kan komme forbi og få en kop kaffe, spise morgenmad, eller frokost. Et par torsdage hver måned holder vi aftenåben og et par lørdage om måneden åbner vi op for brunch I_RO, fortæller cafebestyreren og understreger, at de to events dog kræver, at man bestiller på forhånd.

Maja Bisballe Birksø har allerede med succes inviteret til en række events og håber, at det kan blive til flere, ligesom byens borgere allerede har fundet ud af at hente menuerne som take away.

Møde med yoga

- Vi har gode mødefaciliteter og kan tilbyde dem til kursusdage og andre arrangementer, hvor vi selvfølgelig står klar med forplejningen, siger Maja Bisballe Birksø, der understreger, at det på alle måder skal være en oplevelse at komme i Huset I_Ro.

- Der er mødearrangører, der afbryder mødet for at tage en timeout i form af en omgang mindfullness eller yoga, inden maden serveres. Det giver en hel anden oplevelse, forklarer Maja Bisballe Birksø.

Hun er uddannet tjener og har været i branchen i mange år. Derfor er hun også opsat på at skabe en god atmosfære, ikke bare for cafeens gæsterne, men også for personalet.

- Der er så mange af mine kolleger rundt omkring, der har alt for travlt og går ned med stress. Jeg tror på, at man kan gøre tingene på en anden måde.

Det bør kunne lade sig gøre, og med disse omgivelser og måden at anskue det hele på, så er vi godt på vej, mener lederen af Ikasts nye cafe; Cafe I_Ro.

- Vi er så glade og taknemmelige for den modtagelse og opbakning, vi er blevet mødt af i lokalområdet og oplandet, siger Maja Bisballe Birksø.