To oprykninger: Lokal golfklub sikrede sig oprykning til både 1. og 3. division

2. divisionsholdet vandt alle sine kampe og er rykket direkte i 1. division, mens Ikast Tullamore Golf Clubs andethold sikrede sig oprykning til 3. division

19. august 2020, 17.00

Andetholdet, der spillede sig i 3 division består af fra venstre Emil Moeslund, Nicolai Skipper Andersen, Mads Emil Kristensen, Marc Kristensen, Anders Moeslund, Lars Stenberg, Ulrik Andersen. På holdbilledet mangler Simon Lauridsen, Jacob Troelsen og Joakim Vahlkvist. Foto: Privatfoto

IKAST Det blev en god og gylden weekend for de to bedste hold i Ikast Tullamore Golf Club. Efter en corona-ramt sæson, hvor antallet af matcher er halveret fra seks til tre, sikrede både første- og andetholdet sig oprykning.

Førsteholdets målsætning var fra sæsonstart oprykning til 1. division. Holdet vandt sin pulje med maksimum point, og på grund af resultaterne i de øvrige puljer, kunne holdet sikre sig direkte oprykning helt udenom det traditionelle oprykningsspil i 1. division.

Talenter med klubånd

- Vi har ungt, sammentømret og talentfuldt hold, domineret af spillere af »egen avl« - opvokset i klubben og dermed vigtige kulturbærere. De går under navnet Hedens Drenge, som er en betegnelse, de har givet sig selv, som symbol på den klubånd, alle er med til at skabe og dyrke, siger Torben Søndergaard Pedersen.

Blandt andet spiller to af drengene fra holdet på juniorlandsholdet. Det er Adam Pedersen og Philip Sillensen Nielsson. En anden af holdets spillere, Jonas Nissen, er til dagligt golftræner i Ikast Tullamore Golf Club, der har tilknyttet elitetræner Lars Larsson som cheftræner for elitespillerne.

I den daglige træning tager sig dermed også af spillerne på andetholdet, der gennemførte sæsonen med to sejre og et enkelt nederlag. Det gav en førsteplads i puljen og dermed direkte oprykning til 3. division.

- Fra sæsonstarten havde vi ikke ambitioner om oprykning, men holdet spillede både godt og stabilt, siger Torben Søndergaard Pedersen.

Positiv afsmitning

Udover de to flotte oprykninger glæder hans sig over stemningen:

- Generelt er der en virkelig positiv stemning i klubben, og så er det samtidig fantastisk med sportslig succes også. Ikast er jo et sportsmekka og vi vil som by gerne kunne være med på hele paletten, siger Torben Søndergaard Pedersen, der også peger på, at sportslig succes blandt elitespillerne skaber motivation blandt ungdomsspillerne.

- Hvis vi sammenligner os med andre klubber, kan vi se, at en god velfungerende ungdoms- og elite afdeling er kendetegnende for store klubber med stor bredde og mange medlemmer.

Førsteholdet, der sikrede sig oprykning til 1. division er fra venstre Philip Sillesen Nilsson, Carl Caspersen, Jonas Sillesen, Elitetræner Lars Larsson, Adam Pedersen, Lasse Olsen, Simon Henneberg og klubtræner Jonas Nissen. Foto: Privatfoto