Gymnastikforening mangler frivillige til bestyrelsen: - Vi risikerer at lukke ned

Ikast Gymnastikforening skal bruge nye bestyrelses-medlemmer. Nye kræfter må til på den kommende generalforsamling, hvis gymnastik-foreningen fortsat skal eksistere

Udgivet:24. januar 2023, 11.00

Læsetid:2 minutter

Formand for Ikast Gymnastikforening Vibeke Vinther Troelsen (t.v.) holdt ved sidste års forårsopvisning en flot tale for 2022-ildsjælen, Ninna Flensborg Nielsen. Bestyrelsen kunne sagtens bruge flere frivillige, lyder det fra et af de nuværende medlemmer, Katrine Vinther Ross. Foto: Henrik Ole Jensen

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

1 måned siden

FRIVILLIGE Mens børnene tumler, og forældrene morer sig over de små stjernestunder i redskabslandet til Cirkus Pip, blæser mørke skyer ind over Ikast Gymnastikforening.

23. februar holder foreningen ordinær generalforsamling, men mødet i år er anderledes. Det fortæller Katrine Vinther Ross fra gymnastikforeningens bestyrelse.

- Vi har tre ud af bestyrelsens fem medlemmer på valg, hvoraf ingen har valgt at genopstille. Det skaber en svær situation, da foreningen ifølge vedtægterne skal drives af minimum fire bestyrelsesmedlemmer, siger Katrine Vinther Ross og tilføjer:

- Vi skal derfor have fundet nye kræfter, som vil bidrage til, at der fortsat kan eksistere en gymnastikforening i Ikast. Vi risikerer at lukke ned, lyder det fra Katrine Vinther Ross.

Ikke en uoverskuelig post

I en travl hverdag kan det være svært som børnefamilie at finde tid til frivilligt arbejde. Mange forældre har endda allerede frivilligt arbejde i flere foreninger samtidig. Den del anerkender Katrine Vinther Ross til fulde. Men hun understreger alligevel vigtigheden af at tage ansvar.

- Hvis man vil have et lokalt foreningsliv, skal man selv tage et ansvar. Man er nødt til på et tidspunkt at sige, at hvis mine børn skal gå til noget, så skal man som forældre også støtte op om foreningslivet. Det kan gøres ved at give tid, lyder det fra bestyrelsesmedlemmet.

Hun tilføjer videre:

- Vi håber meget på, at nye kræfter vil stille op til bestyrelsen. Det er ikke en uoverskuelig post. Lavpraktisk handler det om at mødes én gang månedligt. Derudover skal et bestyrelsesmedlem være med til sæsonplanlægningen, booking af haller - og ikke mindst være med til at rekruttere flere frivillige som instruktører.

En sund forening

Katrine Vinther Ross kalder Ikast Gymnastikforening for godt i stand. Derfor handler det som bestyrelsesmedlem i høj grad blandt andet »blot« om at være et ansigt udadtil.

- Som forening har vi det egentlig ganske fint økonomisk. Medlemsmæssigt kunne vi godt ligge højere - vi ligger på omkring 400 medlemmer lige nu - og selv om vi altid kan bruge flere instruktører, så ser det også fornuftigt ud, selv om vi gerne ville have flere instruktører og dermed flere hold, lyder det fra Katrine Vinther Ross.