Da rocken kom til Ikast

Slægts- og Lokalhistorisk forening inviterer til foredrag om og med Wiking Strings

Udgivet:23. oktober 2019, 05.17

Læsetid:1 minut

The Wiking Strings fra Ikast har fejret deres 50-årsjubilæum siden deres første koncert og mødes fortsat i øvelokalet og giver fortsat et par koncerter i løbet af et år. ?Foto Tom Laursen

4 år siden

IKAST I starten af 1960'erne mødtes en flok unge knægte i en lade i Tulstrup for at øve det, man dengang kaldte pigtrådsmusik.

I løbet af 1950'erne ændrede musikverdenen fuldstændig karakter, da folk som Elvis Presley, Jerry Lee Lewis og senere The Beatles introducerede rockmusikken for fuld skrue.

De unge mennesker i Tulstrup var med på den nye bølge, og det gav i 1963 anledning til dannelsen af et lokalt band med det nordisk klingende navn The Wiking Strings. De opnåede så megen succes i datidens pop-klubber, at de var tæt på at komme i TV.

På et møde i Ikast Slægts- og Lokalhistoriske Forening 24. oktober fortæller fire af bandets medlemmer om The Wiking Strings' historie, som blandt andet har resulteret i to revival perioder, og som den dag i dag gør, at de nogle år i træk har spillet for fulde huse i Bakkehuset.