DF på kandidatjagt

Dansk Folkeparti er godt i gang med at samle kandidater til kommunalvalget i Ikast-Brande

Udgivet:20. april 2017, 08.50

Læsetid:3 minutter

Dansk Folkeparti i Ikast-Brande har allerede en del stærke kandidater på listen til kommunalvalget, men der er plads til flere, forklarer borgmesterkandidat Simon Vanggaard, der her ses ved åbningen af den nye børnehave i Ejstrupholm. Foto: Henrik Ole Jensen

Ikast-Brande I løbet af foråret har flere af de lokale partier og lister, løftet sløret for deres kandidater til efterårets kommunalvalg. Nogle har sågar afholdt opstillingsmøde.

Så langt er man dog ikke endnu hos Dansk Folkeparti, der har haft travlt med at fokusere på det politiske indhold og i den forbindelse har arbejdet med en vision 2030 for Ikast-Brande kommune.

Partiet holder først opstillingsmøde 8. maj på Hotel Dalgas i Brande, men man er nu klar til at løfte lidt af sløret for, hvem der stiller op til det kommende byrådsvalg for partiet.

- Vi har arbejdet hårdt og i en lang periode for at finde kandidater til byrådsvalget. Det er en stor og svær beslutning, at skulle kaste sig ud i byrådspolitik, udtaler partiets borgmesterkandidat Simon Vanggaard, fra Ikast i en pressemeddelelse.

Jagter kvinder

Han tilføjer:

- Derfor har det ikke været nemt, men vi har været ambitiøse. For vi vil gerne kunne præsentere en række solide kandidater, og helst med forskellig alder, erhverv, geografi og køn. Det første er lykkedes. Alle vores kandidater har kvaliteterne til at blive rigtig dygtige byrødder, og vi har kandidater fra alle de tre gamle kommuner, i en alder der spænder fra 18-59 år. Vi er dog stadig på jagt efter kvindelige kandidater og gerne en kandidat eller flere, fra den nordøstlige del af kommunen.

Siemens er en stor arbejdsplads i Ikast-Brande Kommune, og det er også til at se på partiets liste.

Hele tre af kandidaterne arbejder på den store vindmøllevirksomhed. Den første kandidat er Kurt Kristensen fra Brande. Han er 59 år gammel og har været meget aktiv i foreningslivet omkring Brande IF.

Brian Korsgaard fra Ejstrupholm stiller også op, han er 42 år og har arbejdet ihærdig som frivillig i foreningslivet i Ejstrupholm i flere år.

Den sidste Siemensmedarbejder på listen er Peder Fenger fra Ikast, der udover at være byrådskandidat også stiller op til regionsrådsvalget.

Partiet stiller ikke alene med en regionsrådskandidat, også folketingskandidaten Bo Sand Kristensen, der har mange års byrådserfaring i både Brande og Ikast-Brande byråd, stiller op for partiet. Bo Sand er til dagligt økonomichef hos virksomheden Puratos i Vejle.

Talent fra Nørre Snede

I Nørre Snede er både Dansk Folkepartis partiformand Kristian Thulesen Dahl og borgmesterkandidat Simon Vanggaard vokset op, og det ser ud til at byen fortsætter med at producere talentfulde DF'ere.

Den næste i rækken kan meget vel blive den 18 årige Morten Westfall, der til dagligt læser fysik og matematik på HTX i Herning. Morten er bestyrelsesmedlem i Dansk Folkepartis lokalforening og næstformand i DFU Herning/Vestjylland. Udover at bruge tid på studier og politik, er Morten også badmintontræner i Nørre Snede.

Listen ikke fuldendt

- Vi har et solidt kandidatfelt indtil videre, men vi har flere potentielle kandidater i støbeskeen, og jeg regner med, at vi udvidet listen. Jeg er rigtig glad for kvaliteten af de nuværende kandidater. Det er nogle dygtige og seriøse mennesker, vi har fået til at opstille, og når vi har fået suppleret listen med yderligere et par kandidater - og gerne nogle kvinder - så er jeg meget fortrøstningsfuld i forhold til det kommende kommunalvalg. Vi har gjort vores forarbejde godt, og jeg håber, at vores politiske arbejde de seneste fire år og vores stærke kandidatfelt bliver belønnet af vælgerne i november, siger Simon Vanggaard.