Ingvard Helms - en proprietær på heden

Udgivet:14. februar 2019, 07.45

Læsetid:1 minut

14. februar er der foredrag om Ingvard Helms, der fik stor betydning i det midtjyske. Billedet er fra forsiden af en bog om hans liv.

Ikast 14. februar kan man i Ikast Slægts- og Lokalhistoriske Forening blive præsenteret for en meget interessant og betydningsfuld person, som kom til at spille en stor rolle for udviklingen i Gludsted, men som samtidig var meget aktiv i landbruget på heden i slutningen af 1800-tallet.

Ingvard Helms blev født i 1852 på godset Skårupgård nord for Aarhus. Familien flyttede senere til Rørbækgård, hvor Helms nogle år slog sine folder.

Han blev senere forvalter på en række store gårde, inden han blev gift og flyttede til Gludstedgård. Det blev i det område, han kom til at virke resten af sit liv. Hans betydning for Gludsted kan ikke overvurderes, blandt andet fik han en central rolle i forbindelse med opførelsen af Gludsted Kirke. Han bestred også den vanskelige opgave som bestyrer af en af Hedeselskabets forsøgsstationer.

Da Ingvard Helms blev pensionist udgav han »Livserindringer 1852-1928«, hvor han meget velskrivende giver et yderst interessant tidsbillede af livet på de store landbrug og på hedegårdene.

Alt dette og meget mere vil blive viderefortalt af forhåndværende museumsinspektør, Søren Toftegaard Poulsen, som vil ledsage sit foredrag med et righoldigt billedmateriale.

Mødet holdes på Ikast bibliotek. Alle er velkommen.