Til fordel for indlagte børn: Giv gas som virtuel superhelt

Børneulykkesfonden håber børn og voksne i Ikast har lyst til at deltage i Det Virtuelle Helteløb til fordel for indlagte børn i Danmark

6. juni 2020, 09.00

Børneulykkesfonden håber, at mange familier har lyst til at løbe afsted som ægte superhelte til Det Virtuelle Helteløb i Ikast. Foto: Børneulykkesfonden

IKAST I weekenden 13 og 14. juni opfordres børn og vokse til at snøre løbeskoene og løbe af sted med sus i heltekapperne - som del af det landsdækkende støtteprojekt Det Virtuelle Helteløb.

Bag projektet står Legeheltene, der som del af Ulykkesfonden arbejder for at skabe aktiv leg og bevægelse for de ca. 60.000 børn i alderen 1-14 år, der hvert år indlægges på et hospital i Danmark. Legeheltenes formål er at skabe et frirum med plads til store armbevægelser, tumleri og fællesskab – og med plads til at være barn igen. Fordi et sygdomsforløb et sygdomsforløb, en indlæggelse og kroniske diagnoser for børn kan være forbundet med stor inaktivitet og ensomhed og påvirke børnenes fysiske og sociale udvikling. Legeheltene »opererer« på ti forskellige danske hospitaler.

Løb med maske og kappe

Til Det Virtuelle Helteløb løber familierne sammen - hver for sig.

Man bestemmer selv ruten - om det er 1 km, 3 km, 5 km eller 10 km, om man vil spurte, gå, hinke eller hoppe sig igennem løbet og hvor ruten skal gå; på vejen, på stranden eller i skoven.

- Alle deltagere forvandlet til superhelte med heltemasker og heltekapper i enten blå, grøn, orange, pink eller gul farve. Inden løbet er der virtuel opvarmning med Legeheltene, så alle er varme og helt klar, når ruten skal tilbagelægges. Alle helteløbere vil desuden få tilsendt et startnummer samt et diplom, siger Henriette Madsen, generalsekretær i Børneulykkesfonden.

Et corona-alternativ

Det Virtuelle Helteløb er tænkt som en sjov og aktiv oplevelse for børnene og deres forældre.

- Her får de lov til at boltre sig og give den gas som superhelte i en tid, hvor mange aktiviteter er aflyst grundet coronasituationen. Det Virtuelle Helteløb er et alternativ til de Helteløb, Børneulykkesfonden normalt afholder hen over foråret og sommeren, men som vi desværre også har været nødt til at aflyse. Med Det Virtuelle Helteløb har vi dog stadig muligheden for at skabe et fællesskab, hvor folk løber sammen men hver for sig, og det er vi utrolig glade for, siger Henriette Madsen.

- Formålet med løbet er både at inspirere familierne til at komme op af sofaen og komme ud og være aktiv, også i disse coronatider. Samtidig skal løbet sætte fokus på Legeheltenes arbejde rundt om på de danske hospitaler, siger generalsekretæren.

Interesserede kan læse mere og tilmelde sig online på helteløbet.dk.