Gymnastik på torvet: Høje knæløft og kærlig skældud

85 pensionister lavede gymnastik midt på torvet i Ikast. Der var store smil hos alle, også selvom deres instruktør jagede lidt med dem

Udgivet:17. maj 2023, 06.00

Læsetid:4 minutter

Der var masser af høje knæløft, da 85 seniorer lavede gymnastik på torvet i Ikast. Foto: Linna Grøn

Merete Riis Jensen
Journalist
Merete Riis Jensen
Journalist| +45 9626 3793 | mrj@herningfolkeblad.dk
Jeg har været journalist siden 2006 og blev ansat på Herning Folkeblad i 2022. Mit arbejdsområde er Ikast-Brande Kommune, hvor jeg skriver om store og små begivenheder lige fra Klovborg til Engesvang og Uhre. Jeg brænder bl.a. for fodbold, rejser og lokaljournalistik. Og har du en idé til en god historie, er du meget velkommen til at kontakte mig!
Se flere artikler af Merete Riis Jensen

5 måneder siden

GYMNASTIK »Det er supercool at ligge hele dagen i min swimmingpool ...«

Dansktopmusikken brager ud over torvet i Ikast, hvor 85 pensionister på ingen måde ligger og daser i en swimmingpool.

Tværtimod har de T-shirt-klædte gymnaster fra Senior Sport & Motion Ikast trodset den kolde forårsvind og er mødt op på torvet for at lave gymnastik sammen.

- Så svinger vi hofterne! Ja, det er godt! Armene i vejret samtidig, siger instruktør Karin Pedersen i mikrofonen, og pensionisterne lystrer med det samme.

- Så skal I ned i knæene, siger Karin Pedersen, mens hun går rundt mellem gymnasterne.

- Og hvis jeg kommer og prikker jer på skuldrene, så skal I endnu længere ned i knæene, siger hun med et smil.

Svingom og fællessang

Pensionisterne bøjer knæene endnu mere, mens Birthe Kjær synger begejstret om at tage med til verdens ende.

- Ja, det er rigtig godt, udbryder Karin Pedersen, mens hun går tilbage på sin plads foran pensionisterne.

- Det var ellers lige før, at nogen fik et prik på skulderen, men I slap, siger hun, og gymnasterne griner, mens de fortsætter med at lave knæbøjninger og armstræk.

Der bliver også plads til at tage en lille svingom med hinanden, og efter en god halv times tid med masser af bevægelse slutter pensionisterne af med at finde sangbøgerne frem og synge »Danmark, nu blunder den lyse nat«.

Hele vejen igennem opvisningen på torvet er smilene store hos de motionslystne pensionister.

- Jeg har været med til gymnastik i fem år. Jeg begyndte med det, da jeg stoppede med at arbejde som 70-årig, fortæller Kristian Knudsen.

- Jeg synes, det er alletiders! Det kan virkelig anbefales, for vi har det skidesjovt, siger han med et stort smil.

Han kan også godt lide instruktørens facon, hvor man risikerer kærlig skældud, hvis man ikke helt følger hendes planer.

- Karin jager lidt med os. Det kan vi godt lide, og det holder os i gang. Vi får også en gang imellem en smule ros, men det sker ikke helt så ofte, siger Kristian Knudsen med et grin.

- Det er så fint, for samtidig siger hun også, at vi ikke skal overanstrenge os, så vi skal stoppe, når vi kan mærke, at vi når grænsen. Men det er dejligt at blive skubbet lidt til, så vi giver den en skalle, for det er det, der virkelig giver noget, siger han.

Mødes hver tirsdag

Den holdning deler 81-årige Kirsten Schmidt og 65-årige Lisbeth Christensen, som begge er glade for at gå til gymnastik.

- Vi mødes hver tirsdag i hallen, hvor vi starter med at synge to sange sammen, inden vi laver en times gymnastik. Og så synger vi sammen igen, inden vi går hjem. Så alt i alt er vi sammen i halvanden time. Det er nogle dejlige eftermiddage, siger Lisbeth Christensen.

I dag er cirka 85 pensionister samlet på torvet, men når de mødes i hallen, plejer de at være 130. Og før corona-tiden var de helt oppe på at være 220 pensionister samlet.

- Det er dejligt, hvis endnu flere får lyst til at være med til at lave gymnastik. Og vi laver jo meget mere, for man kan også spille volleyball, tæppecurling og gå ture sammen i skoven. Man får adgang til det hele, når man er en del af Senior Sport & Motion, fortæller Kirsten Schmidt.

Godt med skældud

De to kvinder nyder også musikken, som består af både dansktop, grandprixsange og tyske slagere og er en fast del af gymnastikøvelserne.

- Vi hører en masse dejlig musik, og det er også en af grundene til, at jeg er glad for gymnastik. Det giver god energi og godt humør, siger Lisbeth Christensen.

- Og så giver det også noget, at vores instruktør er sådan en god indpisker og giver os lidt skældud. Hun plejer faktisk at være endnu mere skrap, end hun var i dag. Og det er kun godt, for det gør det lidt ekstra sjovt at være med, siger Kirsten Schmidt.

65-årige Lisbeth Christensen (t.v.) og 81-årige Kirsten Schmidt nyder sammenholdet, som også er en vigtig del af gymnastikholdet. Foto: Linna Grøn
- Vores instruktør jager lidt med os. Det kan vi godt lide, for det holder os i gang, fortæller 75-årige Kristian Knudsen, som har dyrket gymnastik i fem år. Foto: Linna Grøn
Smilene var store hos deltagerne, også selvom mange af øvelserne gav sved på panden. Foto: Linna Grøn
En del ikastborgere stoppede op og fulgte med i pensionisternes udfoldelser på torvet. Foto: Linna Grøn
- Så er det med at få hænderne helt op i vejret! råbte instruktør Karin Pedersen i mikrofonen - og pensionisterne lystrede med det samme. Foto: Linna Grøn
Der var rytmer i hofterne og højt løftede hænder, da gymnasterne viste prøver på deres kunnen. Foto: Linna Grøn