Formand fortsætter

Radikale Venstre Ikast-Brande har holdt generalforsamling

14. maj 2019, 06.14

Formand for Radikale Venstre Ikast-Brande, Morten Colbert. Foto: PR-foto

Ikast-Brande Radikale Venstre Ikast-Brande har i forlængelse af generalforsamlingen konstitueret sig med Morten Colbert, Brande, som formand, John Stig Andersen, Brande, som næstformand, Holger Laursen, Ikast, som kasserer, Gitte Slejborg, Brande, som sekretær samt Rasmus Kristensen og Jacob Bækkegaard, begge Ikast, som menige bestyrelsesmedlemmer.

I sin beretning for året kunne formand Morten Colbert fortælle, at der efter et, set med radikale øjne kedeligt kommunalvalg i slutningen af 2017, hvor partiet ikke fik nogen valgt til kommunalbestyrelsen, nu er fremgang for foreningen Det seneste år har fokus været på at bygge kommuneforeningen op igen, så målet om at få valgt mindst et radikalt byrådsmedlem kan opnås ved næste kommunalvalg i 2021.

- Det er derfor glædeligt, at vi i 2018 fik valgt Hanne Ringgaard Møller som kommuneforeningens folketingskandidat. Hanne Ringgaard Møller bor på Thurø og sidder i byrådet for Svendborg Kommune. Hun har rødder i det midtjyske og er vokset op i Karstoft. I forbindelse med Hannes kandidatur har der allerede været en del aktivitet - og efter at folketingsvalget blev udskrevet, er det aktuelle fokus for kommuneforeningen nu at støtte Hanne i hendes valgkamp. Hanne er en kompetent kandidat, og vi er stolte af, at hun stiller op i Ikast-Brande, lød det fra formanden, der også kunne glæde sig over fornyet liv i kommuneforeningen. Medlemstallet er støt stigende og højere end det harv været i mange år, hvilket gav mulighed for at udvide bestyrelsen fra 3 til 6 medlemmer.

Paradoksalt

- Det giver tro på, at vi kan bygge et godt fundament inden kommunalvalget, der jo kun ligger 2 år ude i fremtiden. Vi synes, det vil klæde byrådet, hvis flere partier var repræsenteret. Det er så vores opgave at overbevise vælgerne om, at der i næste valgperiode skal være mindst et radikalt medlem, lød det fra Morten Colbert, der fortsatte:

- Vi glæder os til at tage del i den politiske debat i kommunen og sætte fokus på uddannelse, miljø og mangfoldighed. Desværre viser statistikkerne, at Ikast-Brande Kommune sakker bagud, når det kommer til at sikre, at alle unge får taget en ungdomsuddannelse - og det kunne også gå bedre med at få indsluset ledige på arbejdsmarkedet. Det er jo paradoksalt, når kommunens erhvervsliv buldrer afsted. Det burde være en kerneopgave for kommunen at sikre, at arbejdskraften ikke skal hentes uden for kommunen. Derfor vil vi sætte fokus på bosætning, opkvalificering af arbejdskraften og god og relevant uddannelse til alle.