Engesvang Kirkes frivillige på udflugt

19 var med på opdagelse til fods på øen Hjarnø i Horsens Fjord

Udgivet:15. september 2021, 08.31

Læsetid:1 minut

Turen gik blandt andet til Hjarnø i Horsens Fjord. Foto: Privatfoto

KIRKE Lørdag 11. september var 19 frivillige fra Engesvang Kirke på udflugt, hvilket er deres årlige aflønning for den frivillige indsats med at bage kager, lave kaffe, lave mad til fællesspisning, synge gudstjenestekor og lignende, fortæller menighedsrådsmedlem Hans Jørgen Hansen, der havde tilrettelagt turen.

Årets tur gik blandt andet til Hjarnø i Horsens Fjord, som deltagerne indtog til fods, da den lille færge er for lille til den store bus fra Engesvang Turistfart. Det blev blandt andet til frokost i byens gamle smedie, der dog nu er indrettet til restaurant. Her blev der også mulighed for at smage på de lokalt producerede øl.

Nogle gik også en længere tur ud til øens vinmark og til en berømt skibssætning fra vikingetiden. Det blev også til et besøg i øens lille kirke.

På turen blev der også lejlighed til at besøg i Nørre Snede Kirke, hvor den tidligere menighedsrådsformand Mogens Høiberg blandt andet fortalte om kirkens verdensberømte døbefont. Men han talte ikke mindst om den store 17 millioner kroner dyre restaurering, kirken gennemgik for nogle år siden.

- Det var vist en ganske glimrende tur. I betragning af de mange regnbyuger, der ramte landet denne dag, er det lidt imponereende, at vi havde en dag ude, uden at blive våde, siger Hans Jørgen Hansen, som tilføjer:

- Udflugten skal også gerne være en god oplevelse for vore frivillige. Det er jo det eneste, de får for den fantasrtiske indsats, de yder for menighedslivet her i Engesvang. Uden de frivilliges indsats kunne vi ikke være så aktive en kirke, som vi er, siger Hans Jørgen Hansen.

Det blev også til et besøg ved kirken i Nørre Snede. Foto: Privatfoto