Håndboldpiger går i front og inviterer til tri-fest

Ligaspillerne ligger i hård træning og skal lørdag være en del af håndboldklubbens nye tiltag: Triathlon stævne

Udgivet:23. august 2017, 12.48

Læsetid:3 minutter

Jakob Mølgaard, direktør for FCM Håndbold, vil være den første på holdet.

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

TRI-EVENT De er topprofessionelle når de løber ind på en håndboldbane, men de er også udstyret med vinder-gen, når de på lørdag - som en del af deres almindelige træning - stiller op i et nyt arrangement i Ikast. Et triathlonstævne, arrangeret af FCM Håndbold og Race Makers i et nyt samarbejde.

Håndboldklubben har i forvejen et etableret samarbejde med Race Makers og har ønsket at udvide det samtidig med, at der også er et ønske om at håndboldklubben og toppillerne skal være en mere naturlig del af byen.

Spinning

- Tidligere har vi arrangeret et årlig spinningarrangement for- og med vores sponsorer, men efterhånden var det så-som-så med publikumsopbakningen, siger direktør i FCM Håndbold Jakob Mølgaard.

Ligaklubben har derfor forsøgt at nytænke eventet og indgået samarbejde med de professionelle løbsarrangører fra Herning, Race Makers.

Ud over Liga-spillerne, der hver skal både svømme, cykle og løbe distancerne: 400 meter, 18 kilometer og 4 kilometer, så er der også mulighed for at lave et hold, hvor man kun skal koncentrere sig om den ene af disciplinerne.

Direktøren springer i

- Jeg skal selv være med, fortæller Jakob Mølgaard og slår blikket ned. Han vil være den første på holdet og skal således svømme 400 meter i bassinerne i Ikast-Svømmecenter, der også har sagt ja til at være en del af aktiviteten.

Ved bassinkanten står salgskonsulent Simon Mølhede Hørdum klar til at springe på jernhesten og tage 18 kilometer på cykel inden cheftræner skal løbe holdet i mål ved IBF Arena, hvor der er lavet et festligt målområde.

- Folk skal vide, at alle kan være med - også selvom de kun har en »havelåge« at cykle på. Vi sender først VIP'erne afsted og her har flere af landets ypperste kørere meldt deres ankomst, og vi her helt på højde som professionelle Michelle Vesterby, der netop har vundet Copenhagen Ironman i tiden ni timer og nitten sekunder.

Efterfølgende er der mere almindelige mennesker, der kan forsøge sig med den populære sportsgren.

Også børnene kan være med og skal dyste i distancerne 100 meter svømning, fire kilometer cykling og 1500 kilometer løb.

Sponsorer i vandet

En af klubbens sponsorer: DK Company har også meldt, at de stiller op med direktør Casper Philipsen, tidligere DM-mester og indehaver af adskillige klubrekorder i Ikast Svømmeklub. Han stiller selvfølgelig op som første mand og følges op af sin fætter Lars Philipsen, der klarer cyklingen, mens storebror Nikolaj Philipsen skal løbe holdet i mål.

- Vi håber at kunne starte en tradition og måske på sigt udvikle det så det bliver en fest for hele byen. Vi vil i alt fald gerne have alle med, om ikke som aktive sportsfolk, så er de velkommen ved sidelinjen i svømmecentret, men også i målområdet ved IBF Arena.

FCM Håndbold har også lavet et samarbejde med Vores Ikast og lagt løberuten, så den går gennem Strøgcentret, og håber derfor, at folk vil heppe på løberne på deres vej mod målstregen.

Der kåres vindere både individuelt og for hold og for både børn og voksne.