Masser af muligheder i Remisen

Netop i disse dage sender RemisenBrande kulturprogrammet for efteråret 2019 på gaden, og vanen tro er der masser at vælge imellem, uanset om man er ung eller gammel, til klassisk eller rytmisk musik, sang eller teater eller bare på udkig efter en kulturel oplevelse

Udgivet:13. juni 2019, 09.51

Læsetid:3 minutter

Kandis. Foto: PR-foto

4 år siden

Brande Musikforeningen branderocker.dk henter således både Poul Krebs og Henning Kvitnes, Johnny Madsen med følge og Hardinger Band til Brande i efterårets løb. Det sker henholdsvis onsdag d. 25. september, fredag d. 18. oktober og lørdag d. 9. november. Det bliver imidlertid den lokale X Factor-deltager, Gina Michaells, der åbner efterårsprogrammet, når hun fyrer sit tribute til Tina Turner-show af allerede 22. august.

I foråret havde Susan Blomstrand stor succes med et loppemarked, som derfor gentages 1. september, og en uge senere inviterer Remisen i samarbejde med børnehaverne i og omkring Brande til blomster-børnefestival. Børnefestivalen måtte aflyses på grund af svigtende billetsalg i 2017, men genopstod sidste år med rekordstor tilslutning.

12. september vender Johnny Hansen tilbage til Remisen for at give 30-års jubilæumskoncert sammen med resten af Kandis, og 23. september byder Ensemble MidtVest på mere klassiske toner.

Efter sidste års tur i skaterhallen rykker kulturnatten, som i øvrigt falder sammen med "Frivillig fredag" i år, tilbage i Remisen 27. september, og fra d. 8.-12. oktober opfører Teaterkompagniet musicalen The Wiz.

Brande Højskoleforening og Folkekoret er medarrangører af Spil dansk-dagen torsdag d. 31. oktober, og i den efterfølgende weekend vender Aktiva tilbage med en helsemesse efter et par års pause.

Så er det jul

14 dage senere er det en helt anden type messe, nemlig Brande City Details julemesse, der fylder den gamle remisebygning med julestemning, noget der givetvis også bliver i rigelige mængder ved julefrokosten 7. december, hvor de lokale bands Resonans og Green-Hill skiftes til at levere musikken. Vil man sikre sig en plads ved buffeten, skal man ikke vente for længe: De første godt 200 billetter er allerede solgt, oplyser RemisenBrandes direktør, Pia Stræde Palmelund.

Julekoncerten 17. december er i år lagt i hænderne på Kurt Ravn, der senest gæstede Brande i forbindelse med byens 100-års jubilæum som stationsby i 2014. Han har tidligere holdt sig til at optræde ved kirkekoncerter, men har i år åbnet op for de lidt større spillesteder.

- Det er vi rigtigt glade for. Det bliver et dejligt gensyn, lyder det fra Pia Palmelund.

Skulle man trænge til at afbræk i juleforberedelserne, kan man sætte et stort, blåt kryds i kalenderen 22. november, hvor The Blues Overdrive giver koncert. Bandet har blandt andet spillet på Smukfest i Skanderborg.

- Det forventer vi os en del af, lyder det forventningsfuldt fra Remise-direktøren, der også husker at nævne, at de mange forskelligartede arrangementer kun kan lade sig gøre takket være en stor skare af frivillige hjælpere. Pia Palmelund vil meget gerne at høre fra nye frivillige, som kunne tænke sig at aflaste "den gamle garde", også meget gerne unge mennesker, og til det formål har hun flere forskellige tiltag i støbeskeen.

Katrine Bille. Foto: Pernille Ringsing
Kurt Ravn. Foto: PR-foto
The Blues Overdrive. Foto: PR-foto