Gik otte kilometer baglæns

Bording FDF har været på familielejr i Bogense, hvor der blev dystet på livet løs i FDF-discipliner

Udgivet:12. juli 2023, 13.06

Læsetid:2 minutter

FDF’erne fra Bording har tid til at hygge sig og være sammen. Her ristes der snobrød over et bålfad. Foto: Privatfoto

Laila Kempel
Journalist

3 måneder siden

BORDING FDF’erne fra Bording er netop kommet hjem fra årets sommerlejr- en familielejr, hvor 65 børn og voksne hyggede sig i Bogense.

Lejrområdet gik helt ned til vandet. De yngste fik lov til at sove inden døre, mens de ældste indlogerede sig i telte på pladsen.

- FDF’ere elsker al slags vejr, understreger Anita Ørskov Hansen, der ud over at være sekretær i kredsen også varetog en af funktionerne som leder på lejren.

- Vi slog telte op i regnvejr, og de har da sovet derude i både regn og blæst, og ja, der er da et par soveposer, der er blevet fugtige i løbet af natten, siger hun med ægte spejderhumør.

Anderledes OL

Temaet for lejren var OL - men ikke de kendte discipliner, hvor det gælder om at løbe stærkest og hoppe højest. Det handler nemlig om FDF-færdigheder som eksempelvis snobrødsbagning.

Men der var også en anden udfordring på menuen. Nemlig en otte kilometer lang gåtur fra lejren til Bogense.

Intet problem for en FDF’er - men så alligevel. Vandreturen skulle nemlig foregå baglæns for at gøre sig fortjent til et af FDF’s mærker - »baglæns-mærket«.

- Det er lidt fjollet, men sådan er det også at være FDF’er. Det er noget, vi altid har med på vores sommerlejr, afslører lejrlederen, der af egen erfaring ved, at det giver ømme lægmuskler at gå baglæns i længere tid ad gangen.

De 65 børn og voksne holder deres helt eget OL, hvor man dyster i en række særlige FDF-discipliner. Foto: Privatfoto
De midtjyske FDF’ere fra Bording har pludselig fået meget let adgang fra gårdspladsen til vandet ved Bogense, hvor de i øjeblikket er på sommerlejr. Foto: Privatfoto