E-sport - også for autister

Det første Lan-arrangement afviklet med Ikast-Brande E-sport som medarrangør

23. november 2016, 05.17

Der var fuldt tryk på computerne, da Ikast-Brande eSport og Autismecenter Vest i Herning i forrige weekend afholdt et LAN-event for unge/voksne med autisme. ?Privatfoto

e-sport Ikast-Brande eSport (IBeS) samarbejder med Autismecenter Vest i Herning om at skabe sociale rammer for målgruppen unge/voksne med autisme.

Autismecenter Vest og IBeS har arrangeret et Lan-event.

- Mange sidder alene hjemme og spiller, særligt denne målgruppe kan have problemer med isolation og ensomhed. Her kommer de ud blandt ligestillede og får knyttet venskaber gennem gaming, så derfor mener vi, at vi har skabt et godt tilbud, fortæller Kristina Bech Jørgensen, der er daglig leder hos Kompetencecenter Specialisterne, som er en del af Autismecenter Vest.

10 deltagere i alderen 14-27 år var mødt op til arrangementet med både PC og spillekonsol. Uanset hvilken platform de spillede på, var der ingen der pegede fingre af nogen, og alle følte sig velkommen.

I løbet af weekenden blev der arrangeret nogle konkurrencer: En quiz omhandlende forskellige spil, en turnering i League of Legends (LoL) samt en turnering i Counter Strike: Global Offensive (CS:GO), som i stedet blev til en turnering i Soccer Physics, da ingen af deltagerne spillede CS:GO.

Vinder af spil-quizzen blev Martin Lai, og i LoL-turneringen blev der fundet tre vindere. Sejren gik til arrangementets eneste pige, Line Bangsgaard.

Hos Ikast-Brande eSport er der i forvejen børn og unge med forskellige diagnoser, men her er alle ens, netop fordi de deler en fælles interesse, som bliver større og større.

- Det er bestemt ikke sidste gang, vi har afholdt et sådant arrangement - dette var blot starten! Vi påtænker at samarbejde om et Lan kun for piger til foråret og vender tilbage med endnu et Lan-event næste efterår, siger formand for IBeS, Dennis M. Sørensen.