25 års kultur-jubilæum udskydes til efteråret

Bakkehuset har truffet en barsk men nødvendig beslutning - resten af foråret inklusiv en stor fejring af 25 år er udskudt

10. april 2020, 05.00

En del af jubilæumsarrangementet var en støttekoncert, som Wiking Strings har foræret Bakkehuset. Den vil nu blive udskudt til efteråret. Foto: Steen Hebsgaard

IKAST Det der skulle have været en stor jubilæums-markering i Bakkehuset med reception og en række koncerter i forårs-rammer, ender nu med at blive et efterårs-arrangement.

Bakkehusets bestyrelse har – med sikkerhedsafstand – holdt krisemøde i den aktuelle corona-situation, og har enstemmigt besluttet at lukke ned for resten af forårets aktiviteter – heriblandt en markering af 25 års jubilæet.

-Det er en svær beslutning. Men vi er i en svær tid, der stiller store krav til os som koncert-arrangører, siger formand for Bakkehuset, Steen Hebsgaard.

Kulturhus- og spillestedsleder Mette Petrea, der trådte til som ny leder ved årskiftet, er hermed kastet ud i et krævende job.

Publikum vil ændre adfærd

-Vi har aflyst hele vores forårsprogram. Det har vi gjort på grund af den nuværende situation med corona. Der er pt. påbudt lukning frem til og med 13. april. Der er vores overbevisning, at påbuddet vil blive forlænget, men også at hvis der åbnes op for muligheden, så vil være ramt af eftervirkninger i folks adfærd. Har man lyst til at tage til en intimkoncert i Bakkehuset? Det tror vi ikke, så for at for ikke at komme i likviditetsproblemer, så vælger vi allerede nu at tage den ansvarlige beslutning og lukke ned for foråret, hvor vi også skulle have haft vores jubilæum, siger Mette Petrea.

Jubilæum i efteråret

Nogle arrangementer vil forsøgt blive genbooket til senere på året og resten forhandles lige nu, så man forsøger at undgå at hænge på et honorar.

-Vi har underskud på driften i 2019, som dog kan klares via den kapital, vi har på kistebunden. Men det udfordrer os voldsomt, at alt nu er lukket ned. Vi skal vise rettidig omhu, hvis vi skal sikre husets overlevelse, fastslår formanden.

Ud over allerede aflyste arrangementer med blandt andet Amin Jensen og Nikolaj Kirk fra Nak & Æd samt Unge Sangeres aktiviteter i påsken går det ud over koncerter med Nikolaj og Piloterne, frokostjazz-lørdage, comedy-night og bandet Consolation.

I midten af maj var det planen at lave en stor reception, gratis koncert med to bands, støttekoncert med Wiking Strings, korkoncerter og en række koncerter med optrædende fra musikskolen. Planen er nu, at de udskydes til efteråret op til weekenden 19. september.

-Vi håber og tror på publikums forståelse – og på, at folk igen vil samles uden for hjemmet, i det fællesskab, som Bakkehuset også er. Vi får brug for det, slutter formanden.