Status for turismen

Store projekter blev rundet af, og den lokale turist-indsats blev beskåret

2. januar 2016, 08.47

2015 blev året, hvor der var flyttedag for Turistkontoret i Ikast-Brande. Det skete, da turistchef Jette Nielsen og hendes medarbejdere flyttede fra banegården og ind i det gamle rådhus. Foto: Henrik Ole Jensen

turisme Et årsskifte giver ofte anledning til at se tilbage og gøre status over det år, der er ved at rinde ud.

Det har man også gjort hos Ikast-Brande Turistforening.

I årets sidste nyhedsbrev kommer man ind på, hvad man har beskæftiget sig med i årets løb.

Her blev der blandt andet sat punktum for to større projekter.

Det var Hærvejsprojektet, der har virket som tilsigtet og givet mange flere vandrere og cyklister på Hærvejen til glæde og mersalg hos det lokale handelsliv.

Projektet med erhvervsturisme blev også rundet af, og har været med til at få udlandets øjne op for Ikast-Brande som destination. Projektet var rettet mod de såkaldte BRIK-lande - Brasilien, Rusland, Indien og Kina.

Mens noget sluttede, startede noget andet op.

Blandt andet sommerens helt store succes, hvor Turistforeningen i samarbejde med Lions i Brande skabte Danmarks første Street Art-festival af internationalt tilsnit.

Både under processen og i de efterfølgende uger trak det rigtigt mange mennesker til Brande, der slog et smut omkring Torvet på at se på den fantastiske kunst, der blev fjernet for nogle få uger siden.

Desuden har man arbejdet målrettet mod at få flere udenlandske busselskaber til at lægge vejen for Ikast-Brande, og det er lykkedes at indgå et strategisk samarbejde med et stort tysk selskab, der har specialiseret sig i at sende busturister fra hele Europa til Danmark.

Beskæring

Hertil kommer udarbejdelsen af forskellige tema-foldere, der er målrettet mod lystfiskere, vandrere og cykelturister, og en oplevelsesguide er på trapperne.

Det blev også året, hvor turistkontoret i Ikast-Brande skiftede adresse. Gennem en årrække har man holdt til på banegården, men er nu rykket ind i det gamle rådhus i Storegade.

Året bød dog også på en gevaldig lussing.

Lokalpolitikerne fik således »øje« på den lokale turist-indsats, da man skulle finde besparelser i forbindelse med årets budgetforlig, og det kom til at betyde en nedskæring af midlerne til den lokale turisme med 100.000 kroner.

Næste år vil der blive sat fokus på udlejning af ferieboliger i kommunen. Fra Turistforeningens side har man indgået samarbejde med et professionalt udlejningsbureau for at kunne give de kommende turister endnu flere og mere varierede tilbud, når der skal lejes fritidshuse.