FCM-kaptajnen afviser ikke klubskifte: Vi må se, hvad der sker

- Naturligt med interesse, når jeg spiller godt, siger Erik Sviatchenko, der igen sættes i forbindelse med tyrkisk fodbold

Udgivet:07. august 2021, 20.27

Læsetid:3 minutter

Formstærke Erik Sviatchenko, der her jubler efter sin scoring fredag aften mod Vejle, sættes igen i forbindelse med et udlandsskifte. Foto: Henrik Ole Jensen

Ole Bitsch
Journalist| obi@herningfolkeblad.dk

FODBOLD Med 263 kampe og 25 mål, tre danske meterskaber og en pokaltitel med »ulvene« har Erik Sviatchenko allerede skrevet sig ind i FCM-historien under kapitlet »klubikoner«.

Men selvom den 29-årige anfører har kontrakt med FC Midtjylland frem til sommeren 2024, afviser hovedpersonen ikke endnu et klubskifte til udlandet. Og måske endda allerede i indeværende transfervindue, som først smækker i 31. august.

I hvert fald er Erik Sviatchenko i denne uge - igen - blev sat i forbindelse med tyrkisk fodbold. Og i særdeleshed storklubben Galatasaray.

- Jeg har spillet på et vanvittigt højt niveau, siden jeg er kommet hjem til FC Midtjylland (i januar 2018, red.), og så er det naturligt, at der kommer interesse fra mange klubber. Det har jeg prøvet før. Vi må se, hvad der sker, lyder det med et kryptisk smil fra FCM-kaptajnen, der også i fredagens sejr over Vejle Boldklub leverede en fornem indsats, der blev krydret med Sviatchenkos scoring til 2-1.

Direktør afkræfter - anfører afventer

Fredag aften afviste FC Midtjyllands administrerende direktør, Claus Steinlein, ellers, at der er hold i rygterne om Galatasarays interesse i forsvarsstyrmanden.

Udmeldingen overraskede tilsyneladende Erik Sviatchenko, da han efter matchen mod Vejle talte med pressen.

- Siger han det? Jeg har sagt, at han (Steinlein, red.) skal passe på, når jeg spiller sådan her. Det skal vi have snakket med ham om, lyder det kækt og med et smil fra anføreren.

Erik Sviatchenko, der tidligere har spillet i udlandet via sit ophold hos skotske Celtic fra 2016 og to sæsoner frem, tager de tiltagende transferspekulationer med ophøjet ro.

- Det bedste ville jo være at skifte i et sommertransfervindue, men det her handler ikke om mig. Det handler om, at jeg spiller det bedste, jeg har spillet i lang tid. Jeg prøvede jo også rygterne om Tyrkiet sidste år (hvor tyrkiske Trabzonspor angiveligt var interesseret i Sviatchenko, red.).

- Jeg synes, det er spændende, hvis folk synes, at jeg er en god spiller. Men lige nu er det bare fedt at være i gang og spille mange kampe, siger FCM-profilen om mulighederne for et nyt udlandseventyr.

- Jeg er i min bedste alder

Selv føler Erik Sviatchenko, at han står midt i sine bedste år som fodboldspiller. Om under to måneder - 4. oktober - runder han 30 år.

- Jeg har aldrig forstået den der fokus på alder, og det irriterer mig faktisk en lille smule, siger dansk-ukraineren og uddyber:

- Som midterforsvarer er det klart den bedste alder - du finder ingen bedre alder end den, jeg har lige nu. Fysisk, mentalt overskud - alt. Det undrer mig, at man hele tiden taler om videresalg, videresalg og investeringer. I mig får man en rutineret spiller, og det vil jeg hellere fokusere på, end min alder, siger Erik Sviatchenko.

Men står det til FC Midtjyllands cheftræner, Bo Henriksen, skal klubledelsen afvise eventuelle bud på »ulvenes« kaptajn.

- Jeg har sagt til Claus Steinlein og de andre, at hvis de sælger ham, så hopper jeg ud fra Lillebæltsbroen, for det ville være fuldstændig vanvittigt, siger Bo Henriksen malerisk om en potentiel exit for Sviatchenko.

- Han er vores styrmand, og han er vigtig for os. Han har spillet bedre på et rigtig højt niveau, og det er rigtig fedt at se, påpeger FCM-træneren.