Vemodig indehaver af Gastromekka må give op: Tak for denne gang

Efter lidt over to år i Strøgcentret lukker spisestedet Gastromekka, oplyser indehaver Thomas Mikkelsen

Udgivet:28. august 2022, 13.55

Læsetid:1 minut

Thomas Mikkelsen havde store drømme om at skabe mere liv i Strøgcentret, og det var han også med til, da kokken åbnede Gastromekka i foråret 2020. Nu ser han sig nødsaget til at lukke efter lang tid med usikkerhed efter coronapandemien. Her ses han i renoveringsfasen for to år siden. Foto: Laila Kempel

Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør
Mikkel Korsgaard Christensen
Egnsredaktør| +45 96 26 34 67 | mkc@herningfolkeblad.dk
Kære læser. Jeg dækker sundheds- og ældreområdet samt arbejdsmarkedsområdet i Ikast-Brande - men jeg skriver og interesserer mig for stort set alt. Jeg elsker at skrive features og menneskehistorier, og jeg går meget op i politik samt alt slags sport. Bor i Ikast, er gift og har to sønner. Holder meget af lange løbeture i naturen og samvær med familien.
Se flere artikler af Mikkel Korsgaard Christensen

1 år siden

LUKNING I foråret 2020 vendte Thomas Mikkelsen tilbage til Strøgcentret, hvor han tidligere havde udfoldet sig som kok i Café Magnus. Under navnet Gastromekka ville Thomas Mikkelsen forsøge at samle byen til gode madoplevelser. Kort tid efter blev vi ramt af coronapandemien, og efterdønningerne har haft store konsekvenser for spisestedet. Så store at Thomas Mikkelsen nu har måttet lukke Gastromekka.

Vemodig indehaver

Det har ikke været muligt for Ikast Avis at fange Thomas Mikkelsen over telefonen for en kommentar, men han skriver følgende om lukningen:

- Det er med en knude i maven, at jeg desværre må meddele, at Gastromekka er lukket. Konsekvenserne af to år med corona og en tiltagende følelse af usikkerhed om fremtiden gør, at jeg er nødt til at stoppe. Jeg har kæmpet med at holde drømmen i live, men kampen stopper nu, skriver Thomas Mikkelsen.

Han tilføjer videre:

- Tak for denne gang til alle trofaste gæster. Vi vil savne jer, lyder det.

Som nævnt havde Thomas Mikkelsen tidligere stået i spidsen for Café Magnus. Han har mellem de to restaurationsperioder suppleret sin kokkeuddannelse med en uddannelse som fødevareteknolog. Den brugte han i et job hos Vestjyllands Andel, hvor han arbejdede med kvalitetssikring af foder og fodermidler frem til åbningen af Gastromekka i foråret 2020.