Europæisk remis: Fint udgangspunkt for Herning-Ikast

HIH-kvinderne spillede 23-23 i det første EHF Cup-opgør mod Nykøbing Falster

10. november 2019, 14.58

Tonje Løseth og Herning-Ikast Håndbold hentede en vigtig uafgjort med hjem fra Arena Næstved. Foto: Tom Laursen

HÅNDBOLD Herning-Ikast Håndbold har mere end fine chancer for at nå gruppespillet i denne sæsons EHF Cup.

Søndag eftermiddag hentede HIH-kvinderne et europæisk remis, da de på udebane mod Nykøbing Falster Håndbold spillede 23-23 - efter pausestillingen 13-13.

I Arena Næstved var det primært de to holds keepere, som var i fokus. I den hæsblæsende indledning, hvor begge mandskaber spillede i et opskruet og fejlfyldt tempo, imponerede HIH's Jessica Ryde i målet. Og i modsatte ende var der også store plusser til hjemmeholdets Cecilie Greve.

Efter pausen var det målvogterkollegerne som stjal billedet. Udeholdets Sabine Englert, der begyndte matchen på bænken, viste sin store rutine, heriblandt et reddet straffekast.

Hos værterne fra Falster var det den tidligere Ringkøbing-keeper Natasja Clausen, som gang på gang pillede redninger ud af afslutningerne fra Herning-Ikast-offensiven, hvor kun norske Helene Fauske lykkedes med hovedparten af sine aktioner.

I begyndelsen af anden halvleg bragte Nykøbing Falster sig i front med tre scoringer. Det var ikke mindst højrebacken Dione Housheer, som HIH-defensiven havde svært ved at stoppe.

Der manglede til tider dynamik og gennemslagskraft i angrebsspillet hos gæsterne. Til gengæld var der masser af fight hos Herning-Ikast-enheden, som sled sig til betydningsfulde scoringer i slutfasen.

Falsters landsholdsfløj Lærke Nolsøe bragte ellers hjemmeholdet foran 23-21, men udvisningen af Nykøbings Isabelle Fazekas - der så rødt efter tre udvisninger - satte sit aftryk i de sidste fem minutter. Her reducerede Tonje Løseth på straffekast, og med halvandet minut igen kunne Stine Skogrand udligne til 23-23.

Dermed er alt åbent inden næste søndags returkamp i IBF Arena i Ikast. Den samlede vinder avancerer til gruppespillet i EHF Cuppen.