Fald i smittetal i Ikast: - Vi går et skridt i den rigtige retning

Ikast Sogn bevæger sig nedad i antallet af smittede med coronavirus. Dermed er sognet ikke nær så tæt på en nedlukning, som det har været tilfældet de seneste dage, lyder det opløftende fra kommunaldirektøren

24. april 2021, 13.54

Kommunaldirektør Flemming Storgaard ånder lettet op endnu engang. Et fald i smittetallene for Ikast Sogn bringer faren for en nedlukning lidt længere væk. Foto: Flemming Hansen

IKAST - Alarmen er ikke afblæst, men vi går et niveau ned i spændingsfeltet og går et skridt i den rigtige retning.

Sådan lyder det lørdag eftermiddag fra kommunaldirektør Flemming Storgaard, efter han - lidt forsinket - har fået dagens tal for antal coronasmittede i Ikast Sogn.

- Vi ser et fald på ni smittede siden i går, så det betyder, at vi skal registrere 11 smittede i morgen for at skulle ud i en nedlukning af Ikast Sogn. Det vækker naturligvis stor glæde, siger Flemming Storgaard, som netop har holdt et virtuelt møde med den øvrige direktion i kommunen.

- Vi følger naturligvis stadig situationen, men i dag er vi glade for, at vi går i den rigtige retning, lyder det fra kommunaldirektøren.

Genåbning af Nordre Skole

Et sogn skal lukke, hvis der er mere end 400 smittede pr. 100.000 borgere (incidenstal på 400 eller derover), hvis der er 20 eller flere smittetilfælde i alt i de seneste syv dage, og hvis positivprocenten er på 2 procent eller mere.

En sognenedlukning vil betyde, at samtlige skoler, foreninger og kulturtilbud skal lukke ned, indtil sognet igen er under niveau for ét af de tre relevante parametre i syv dage i træk.

Incidenstallet i Ikast Sogn ligger lørdag på 300 mod 385 fredag. Der er 32 nye smittede og positivprocenten ligger nu på 1,5 procent.

- Som det ser ud nu, kan Nordre Skole dermed genåbne på mandag, siger Flemming Storgaard med henvisning til, at skolen har været ramt af et stort smitteudbrud.

- Vi skal naturligvis afvente og se, hvordan det ser ud søndag, understreger kommunaldirektøren.

Ikast Avis følger sagen og bringer en opdatering på situationen i Ikast Sogn i morgen.