Tiden er løbet fra det: Ikast Svømmecenter fjerner solarier

Solarierne i Ikast Svømmecenter skal fjernes

Udgivet:17. juni 2022, 08.00

Læsetid:1 minut

Senest 1. oktober skal de to solarier i Ikast Svømmecentret være lukket, besluttede børne- kultur og fritidsrådet i Ikast-Brande på sit seneste møde. Foto: Ole Lauritsen.

Laila Kempel
Journalist

12 måneder siden

IKAST Selvom varmegraderne er tropiske, og vandet opvarmet, så er det i fremtiden ikke længere muligt at blive »solbrændt« i Ikast Svømmecenter.

Børne- kultur- og fritidsudvalget besluttede på sit seneste møde at lytte til Kræftens Bekæmpelses anbefalinger om, at solarier ikke har sin plads i offentlige og kommunale bygninger.

- Udvalget er enige om, at tiden er løbet fra sådan et tilbud. Jeg er godt klar over, at der er psoriasispatienter, der har gavn af solarierne, men vi har valgt at lytte til Kræftens Bekæmpelse og forskningen, som altså siger, at den kunstige sol er farligere end den naturlige, siger udvalgsformand Annette Mosegaard, (K).

Svømmecentret har en årlig indtægt på 20.000 kroner på de to solarier. En indtægt, som centret derved mister.

Fra sol til lager

De to solarier ligger i to mindre rum uden vinduer. Rummene kan fremadrettet anvendes som lager. Det nuværende lager kan herefter rømmes og vil forsøges udlejet til andet formål, og dermed skabe en indtægt.

Solarierne skal være væk senest 1. oktober 2022.