Tysk modstander ved Final4: Ikast-træner øjner finaleplads og trofæ i Europa

- Vi har gode chancer for at vinde Final4, mener cheftræner Kasper Christensen efter lodtrækningen til semifinalerne, hvor Thüringer HC venter i EHF European League

Udgivet:28. marts 2023, 17.01

Læsetid:2 minutter

Simone Petersen (t.h.) og holdkammeraterne fra Ikast Håndbold skal op imod tyske Thüringer HC ved Final4-semifinalerne i EHF European League. Foto: Henrik Ole Jensen

Ole Bitsch
Journalist
Ole Bitsch
Journalist| +45 96 26 37 19 | obi@herningfolkeblad.dk
Journalist siden 1999 og en del af Herning Folkeblads sportsredaktion siden 2015. Jeg skriver om fodbold, håndbold, ishockey og en masse andet. Grib fat i mig, hvis du har kommentarer eller et tip til en god historie.
Se flere artikler af Ole Bitsch

6 måneder siden

HÅNDBOLD Der venter tysk modstand i form af Thüringer HC, når Ikast Håndbold i midten af maj spiller semifinale ved Final4 i EHF European League.

Det blev udfaldet af tirsdagens lodtrækning til slutkampene i Europas næststørste klubturnering, der 13.-14. maj afgøres ved Final4-stævnet, som denne gang har østrigske Graz som værtsby.

Kasper Christensen, cheftræner i Ikast Håndbold, erklærer sig tilfreds med udsigten til at møde Thüringer i semifinalen, hvor den anden duel står mellem Nykøbing Falster Håndbold og Borussia Dortmund fra Tyskland.

- Vi er relativt glade for lodtrækningen. Det havde været både ærgerligt og lidt kedeligt med en ren dansk semifinale og en ren tysk semifinale, siger han til Herning Folkeblad.

- Vi har gode chancer for at komme i finalen - også uanset modstanderen i semifinalen. Vi ved, at vi har rigtigt gode muligheder for at stå med pokalen, hvis vi rammer et højt niveau i den weekend. Men vi kan altså ikke snakke os til en titel, understreger Kasper Christensen.

Gensyn med østrigsk profil

I kvartfinalerne i årets European League har Ikast Håndbold foreløbig leveret seks sejre i lige så mange kampe i gruppespillet. Dertil tæller to sejre i kvartfinalerne, hvor den midtjyske topklub knuste ungarske Siófok med en samlet sejr på 61-41.

Thüringer HC, der har eks-Ikast-playmakeren Sonja Frey som en af sine største profiler, overvandt i kvartfinalerne Sola HK fra Norge med 62-59 samlet.

- Jeg betragter Thüringer som det bedste af de to tyske hold ved Final4, vurderer Kasper Christensen om den kommende modstander, der lige nu er nummer to - og tre point fra førstepladsen - i den hjemlige liga, 1. Bundesliga. I tabellen i Tyskland indtager Borussia Dortmund tredjepladsen.

- Forskellen på Thüringer og Dortmund er ikke så stor, men Dortmund har flere glasklare profiler og kometer, der kommer til at tilhøre de bedste spillere ved Final4. Så på den måde er det måske fint nok, at vi ikke møder Dortmund i semifinalen, påpeger cheftræneren.

Kan blive ren dansk finale

Borussia Dortmunds vej til Final4-stævnet var mildest talt dramatisk.

Tyskerne tabte den første kvartfinale mod franske Neptunes Nantes, der trænes af Ikasts tidligere guldtræner Helle Thomsen, med ni mål.

Men i Dortmund tog Borussia-holdet revanche med en sejr på 32-22 og avancerede dermed til semifinalerne og turneringens fire resterende klubber.

Nykøbing Falster tabte med tre pinde i deres første kvartfinale ude mod rumænske Ramnicu Valcea, men falstringene vandt sikkert med 38-29 i returopgøret i Næstved.

Semifinalerne i Final4 spilles lørdag 13. maj i Raiffeisen Sportpark i Graz, hvor arenaen kan huse op til 3000 tilskuere.

Bronzekampen og finalen er programsat til søndag 14. maj.