Ikast-værtshus fejret i weekenden: - Vi er som en familie

23. november 2021, 09.27

Den stod på kolde øl fra kassen, grillpølser og en masse lykønskninger, da værtshuset Spinderokken holdt fødselsdag i lørdags. Foto: Jørn Deleuran

JUBILÆUM For nogle er det en næserynkende etikette, men for andre er det en hædersbetegnelse, og netop nu er tv-værten Peter Ingemann aktuel med bogen »Den Gyldne Hest«, som netop handler om livet på et brunt værtshus. Om et brølstærkt fællesskab, men også om et mødested, hvor folk gennem tiden er kommet galt af sted. Bogens tema tager Peter Ingemann op for blandt andet at finde ud af, om de brune værtshuse er en uddøende del af restaurationslivet.

På Spinderokken i Ikast genkender de imidlertid kun den del med fællesskabet, og her står opbakningen fortsat meget stærkt.

Faktisk kalder de sig en familie, og i lørdags holdt værtshuset dermed familiefest i anledning af Spinderokkens 50-årsfødselsdag.

Gode stamkunder

52-årige Charlotte Røpcke Jensen overtog Spinderokken for otte år siden og driver det sammen med fem ansatte.

- Jeg er så heldig, at stedet er baseret på gode stamkunder. Vi er som en stor familie, der passer på hinanden. Vi er nødt til at vide besked, hvis der er én, der ikke dukker op som sædvanligt, fortæller Charlotte Røpcke Jensen, der også bliver benævnt kromutter på Spinderokken.

Værtshuset har været udsat for to brande, og den seneste fandt sted for blot et par år siden. Ikke desto mindre rejser Spinderokken sig hver gang som Fugl Fønix fra asken - men uden de store ændringer.

For det er ifølge Charlotte Røpcke Jensen det genkendelige og det nostalgiske, der gør det brune værtshus velbesøgt anno 2021.

Spinderokkens 50-årsfødselsdag blev fejret med rundstykker fra formiddagen og med efterfølgende musikalsk underholdning lørdagen igennem, inden grillen var klar til pølserne.

Stemingen var ikke at tage fejl af på det brune værtshus. Foto: Jørn Deleuran
En del af stamgæsterne var samlet til fejringen. Foto: Jørn Deleuran