Set i bakspejlet burde vi have strammet processen

Udvalgsformanden tager ved lære af hele optakten til at finde en vinder til at forskønne Strøgcentret

Udgivet:11. oktober 2022, 11.23

Læsetid:1 minut

Simon Vanggaard, (DF) formand for udvikling-og erhvervsudvalget. Foto: pr

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

4 måneder siden

IKAST Simon Vanggaard (DF) har som formand for erhvervs- og udviklingsudvalget været i vælten de seneste uger. Men han tager det hele med ophøjet ro.

- Jeg har passet min opgave som udvalgsformand efter bedste evne. Der er bred opbakning i byrådet til den beslutning, der er taget, og jeg kan sagtens se mig selv i øjnene, siger Simon Vanggaard.

Set i bagspejlet erkender han dog, at man op til udbuddet måske skulle have været lidt strammere på processen.

Brug for en syndebuk

- Men det må vi og jeg tage ved lære af. Der har været personlige angreb på mig, men det er en del af jobbet, når man tager ansvar. Ikast Bymidte fik ikke sin vilje og har haft behov for at finde en syndebuk i stedet for at kigge indad. Det har de (Ikast Bymidte, red.) så fået og brugt alle de værktøjer, de kunne, for at trumfe deres holdning igennem og imod byrådsbeslutnigen, siger Simon Vanggaard.

Han kalder mødet i bedømmelsesudvalget for absurd og understreger, at der jo ikke er nogen ide i at udskrive en konkurrence, hvis vinderen er fundet på forhånd.

- Jeg har det så fint med, at de to projekter nu har fundet sammen i et nyt samarbejde. Det må borge for kvalitet, at det bedste fra begge forslag nu køres sammen. Det er ren win-win for alle, siger udvalgsformanden.