Lokallån er blevet til en netværks-app

Andelskassens lokallånspulje støtter Vores Ikast med penge til en netværks-app

27. marts 2018, 12.19

Ann Kongensgaard, filialdirektør i Ikast, sammen med Vores Ikast-chef, Jan B. Knudsen. Foto: Privat

IKAST Networking anno 2018 kræver naturligvis en app til telefonen.

Og det er præcis, hvad foreningen Vores Ikast har fået - en netværks-app.

- Driften bliver nemmere på nogle områder. Vi kan udsende indkaldelser til møder og dagsordner og alt sådan noget. Det kan vi administrere via den app i stedet for at skulle sidde med alle mulige Excel-filer med mailadresser og så videre, forklarer Jan Birk Knudsen, chef for Vores Ikast.

App'en er delvist finansieret af midler fra Andelskassens såkaldte Lokallånspulje. Hver gang en kunde optager et lokallån til for eksempel bolig eller bil, lægger Andelskassen 1.000 kroner i puljen, og én gang årligt bliver midlerne uddelt til gode, lokale formål.

20.000 kr. fra puljen har banken valgt at donere til Vores Ikast.

- Vores Ikast har været med til at samle og løfte hele byen. Og det vil vi i Andelskassen gerne anerkende og være med til at videreudvikle via dette tilskud, siger Ann Kongensgaard, filialdirektør i Andelskassen i Ikast.

I Vores Ikast har den helt nye app allerede vakt glæde.

- Vi kan høre fra vores medlemmer, at det giver øget synlighed - altså man kan nemmere finde hinanden. Hvis der er én, der skal bruge en elektriker, så kan de lynhurtigt finde elektrikeren og den medarbejder, de skal have fat i, siger Jan Birk Knudsen.

- Vi havde faktisk et netværksmøde den anden aften med 45 deltagere. Der snakkede vi om app'en. Folk havde julelys i øjnene og sagde: 'Det her bliver godt'.