Bakkehuset fejrer 25 år med koncert, vikinger og kringle

Bakkehuset måtte udskyde fejringen af 25 års jubilæet i foråret på grund af corona-krisen

17. september 2020, 11.00

Bakkehusets foreløbige eneste formand gennem ny 25 år, Steen Hebsgaard er gået i øveren med Wikings Strings og vil formentlig lufte sine guitar-talenter til den allerede udsolgte støttekoncert. Foto: Privat

JUBILÆUM Grebet om spillestederne er løsnet en smule, så nu gennemfører kulturhuset Bakkehuset i Ikast sit 25 års jubilæum i dagene 18.-19. september i stedet.

- Det er desværre ikke optimalt, fordi vi fortsat kun må lukke 70 ind. Men vi kan ikke udskyde et jubilæum til næste år, så nu gør vi det, så godt vi kan, siger formand for huset, Steen Hebsgaard.

Jubilæet markeres med en reception fredag 18. september om eftermiddagen. Desværre kun for indbudte gæster, da man ikke må lave åbne receptioner. Det vil sige at sponsorer – dog kun med én repræsentant – dele af byrådet, samarbejdspartnere er inviteret til en lille sammenkomst.

To gange gratis koncert

Til gengæld inviteres der til gratis koncert om aftenen – man skal bare møde op, formentlig i god tid, og leve med, at der bliver sat stop for adgang, efter at 70 er inde.

- Koncerten er en tak fra os til Ikasts borgere for støtten gennem 25 år, og den er støttet af Ikast-Brande Kommune, siger spillestedsleder Mette Petrea.

Der er to koncerter denne aften. Èn med Bo Evers, hvis sange efterhånden har begået sig i mange meget forskellige konstellationer.

Det anden indslag er Juncker med Band. Juncker blev folkeeje med den populære sang ’Havana’ til TV-serien ’Mod fjerne kyster’. Nu er Juncker aktuel som sanger og komponist til efterfølgeren til TV-serien: Denne gang med sangen ’Wallenberg’, om båden af samme navn, og til serien ’Kurs mod Nord’.

Wiking med formanden som gæstemusiker

Lørdag byder på en ”Støt os” koncert med Wiking Strings. Og den er allerede udsolgt.

Det kendte lokale band har foræret koncerten til Bakkehuset, som tak for mange års samarbejde, og byder i øvrigt på et lille ekstra krydderi, idet Bakkehusets formand efter sigende kommer på scenen som gæstesolist!

Kor med kage

Koret Den Totale Dekadence har også skænket en ”Støt os” koncert til Bakkehuset søndag eftermiddag, hvor der bydes på kaffe og kringle – dog ikke korsang, det må man nemlig ikke i corona-tider. Til gengæld vil der være solistoptræden fra korets medlemmer.

Entreen ved denne koncert går – ligesom med Wiking Strings – ubeskåret til Bakkehuset.