Lokal gastronomi og vin fra hele verden: Bording Touren håber på godt vejr

Bording Touren får sin debut til august, hvor det vil være muligt at nyde god lokal gastronomi samt vin fra et par lokale vinimportører

Udgivet:26. juli 2023, 12.00

Læsetid:3 minutter

Tilbage i maj mødtes Evald Asp Sørensen og de fem mad- og vinleverandører og prøvesmagte fortræffelighederne. Foto: Privatfoto

Mads P. Magnussen
Journalist

2 måneder siden

BORDING I uge 33 er der byfest i Bording, og i forlængelse af den vil et helt nyt arrangement se dagens lys om lørdagen, 19. august. Det går under navnet »Bording Touren«, og det er et arrangement, som vil byde på god mad og god vin.

Tovholder Evald Asp Sørensen glæder sig meget til arrangementet, som faktisk har været nogle år undervejs.

- Det ligger sådan set et par år tilbage, hvor jeg fik kendskab til det, som de kalder »Gourmet Rally« inde i Silkeborg på Gl. Skovridergaard, og det syntes jeg lød rigtig, rigtig spændende. Det fortalte jeg så om på vores årsforsamling i lokalrådet, men da vi var midt i coronatiden, kunne vi ikke få det til at fungere. Så der er gået et par år, før vi endelig tog os sammen til at lave det her, siger Evald Asp Sørensen.

I fem hold rundt til fem poster

Helt konkret består arrangementet af en velkomst ved Væksthuset, hvor der bydes på en lille appetizer og en velkomstdrink. Herefter vil de tilmeldte blive opdelt i fem hold, hvor de så skal bevæge sig ud til fem mad- og vinposter i området, inden arrangementet igen slutter ved Væksthuset med dessert og kaffe.

- Vi er i den lykkelige situation, at vi har fem leverandører, som jo grundlæggende er lidt konkurrenter, men som var meget med på at arbejde sammen. Så vi har Winepartner, Bækkelund Vine, Café Tæt På, C-Gastronomi og Bjarne Mølsted til at levere varerne til turen. Og jeg står så lidt for det praktiske og har fået nogle guider, som skal gå forrest på turen rundt, siger Evald Asp Sørensen.

Samtidig med desserten, som faktisk er tre desserter kreeret af de tre madsteder, vil der være musik og mulighed for tilkøb af drikkevarer ved de to vinimportører.

Vejret skal holde

Som Evald Asp Sørensen formulerer det, er arrangementet afhængigt af tre faktorer. Den første er god mad og vin, den anden er lokal tilslutning, og den tredje er vejret - og med omkring 150 tilmeldte, da Folkebladet snakker med Evald Asp Sørensen, er det kun vejret, der ikke er styr på endnu.

- Vi er på knæ hver eneste aften for at sikre godt vejr, griner Evald Asp Sørensen, som dog fortæller, at man vil have mulighed for at opstille telte ved Væksthuset, hvis det går helt galt.

Man vil dog ikke kunne overdække selve ruten, der skal gås, da deltagerne skal ud på omkring fem kilometer i alt.

Arrangementet tager udgangspunkt ved Væksthuset midt i byen. Foto: Flemming Hansen

Og selvom hele arrangementet har en værdi af 500 kroner per person, er det muligt at tilmelde sig for langt mindre, da foreningen »Liv i Bording« giver tilskud.

- En af betingelserne for at få tilskud er, at der er det, som de kalder »traditionspotentiale« i det, de støtter. Så vi håber jo på, at det kan være en tilbagevendende begivenhed, siger Evald Asp Sørensen.

Og man skulle da mene, at der skulle være mulighed for det, i og med at de tilmeldte også kommer udefra.

- Jeg har kunnet følge tilmeldingen, og jeg kan se, at der også kommer folk fra Ikast, Herning og Silkeborg, så vi er da kommet ud over rampen, konstaterer Evald Asp Sørensen.

Tilmeldingsfristen er faktisk i dag, torsdag 14. juli, men det skulle også være muligt for eftertilmelding, hvis man er villig til at slippe et par skillinger mere.

Jakob Lauridsen, Janne Hou, Bjarne Møl­sted, Dan Magnussen og Cecilie Nybo - set fra venstre og bordet rundt - er personerne bag maden og vinen. Foto: Privatfoto