Overvandt startvrøvl: HIH drøner ind i top-fire

Herning-Ikast Håndbold åbnede begge halvlege dårligt, men endte alligevel med en sikker sejr over de direkte rivaler i tabellen

20. januar 2021, 20.02

Simone Petersen gjorde en markant forskel for Herning-Ikast. Den 23-årige playmaker blev topscorer med otte mål og blev efterfølgende kåret til kampens spiller. Foto: Flemming Hansen

HÅNDBOLD Nøglesejr i nøglekamp. Herning-Ikast Håndbold slog København Håndbold og erobrede dermed fjerdepladsen i Bambusa Kvindeligaen fra københavnerne.

24-19 lød sejrscifrene efter 13-8 ved pausen i den tilskuertomme IBF Arena.

Det begyndte ellers alt andet end lovende for de midtjyske kvinder. Intet ville fungere i de første ni minutter, hvor HIH’erne bare scorede ét mål og var bagud 1-4.

Men så kom Simone Petersen på banen og gjorde en markant forskel i begge ender af banen. I forsvaret blev hun skubbet frem i en 5:1-opdækning, og i angrebet viste hun noget af den fart og direktehed, som holdet havde manglet indtil da.

2-5 blev vekslet til 11-6 på knap 13 minutter.

Forsvaret stod forrygende foran en stærk Jessica Ryde, og københavnerne scorede bare tre mål i halvlegens sidste knap 20 minutter.

Men gæsterne var ikke slået endnu, hvis de engagerede hjælpere og bestyrelsesmedlemmerne på lægterne skulle have troet det. Faktisk begyndte anden halvleg næsten som første.

Seks-målsføring smeltede på rekordtid

HIH’erne scorede anden halvlegs første mål og kom på 14-8, men seks-mål s-føringen forduftede hurtigt.

Herning-Ikast begik fejl på bolden, og København, der er kendt for sin skarpe kontrafase, udnyttede de midtjyske fejl til en stribe scoringer. Og bare 12 minutter efter pausen stod der pludselig 16-16.

Men Herning-Ikast genfandt de gode takter i tide og rykkede fra 18-18 til 23-18 via stærkt forsvarsspil, en god keeperpræstation af Jessica Ryde og ny skarphed i angrebet.

Sejren betyder, at Herning-Ikast overhaler København Håndbold i tabellen og nu indtager fjerdepladsen med ét point mere på kontoen end hovedstadsholdet.

Næste kamp venter allerede på lørdag, når HIH spiller på udebane mod ungarske Vaci NKSE i EHF European League.