Biografen åbnede med succes

Ikast Bio glæder sig til forsinkede premierer på både familie,- børne- og voksenfilm, der kommer dryssende i forbindelse med vinterferien

Udgivet:21. januar 2022, 12.26

Læsetid:2 minutter

Biografdirektør Bjarne Raabjerg glæder sig over, at han igen kan byde indenfor i biografmørket, hvor der er masser af gode film på vej. Foto: Tom Laursen

Laila Kempel
Journalist| lak@ikastavis.dk

KULTUR Søndag var en glædens dag i Ikast Bio. Her var der efter fire uges corona-nedlukning, igen tændt for projektører, popcorns- og sodavandmaskiner.

- Vi havde en ganske travl dag, og det er vi selvfølgelig glade for, siger biografdirektør Bjarne Raabjerg til Ikast Avis.

Mandag er per tradition ikke den store biografdag, så selvom der dog var biografgængere på andendagen efter genåbningen, så var der slet ikke i nærheden af de gæster, som der købte billet om søndagen.

- Vi har jo heller ikke så mange film at vise efter nedlukningen, erkender biografdirektøren, der alligevel opfordrer til at komme forbi, hvis man skal nå at se den nye Spidermanfilm

På grund af corona-nedlukningen valgte flere af de store filmselskaber at trække deres film tilbage og vente på, at det igen blev muligt at gå ind i biografmørket, og se film på de store lærreder.

Nye film på vej

Til gengæld betyder det, at der er gode ting i vente, som vil drysse frem som perler på en snor i løbet af vinteren. Specielt omkring vinterferien, der er traditionelt er en tid, hvor mange danskere går i biografen.

Til børnene er der endnu en monsterfilm på trapperne: »Monsterfamilien - Den uperfekte mission«, »Syng 2« og animationsfilmen »Pils Eventyr«

For familierne er der en sci-fi film på trapperne med titlen: »Robotbror«

De voksne biografgængere kan glæde sig til »Vildmænd« med Rasmus Bjerg i hovedrollen, men også en romantisk fortælling »Marry me« med Jennifer Lopez, Owen Wilson, Maluma, John Bradley og Sarah Silverman i hovedrollerne. Historien om Lady Di lurer også lige om hjørnet i filmen »Spencer«.

Et mysterie om »Døden på Nilen« er en genfortælling af den gamle Agathe Christie historie, der følger efter genindspilningen og nyfortolkningen af klassikeren: Orientekspressen.

Tag min hånd

En ny dansk film er også på trapperne med Mille Dinesen og Ulrich Thomsen i hovedrollerne. »Tag min hånd« er en romantisk komedie, som Bjarne Raabjerg forventer er i stil med de tidligere danske komedier som: Italiensk for begyndere og Den eneste ene.

- Den glæder jeg mig virkelig til, siger Bjarne Raabjerg, der også må erkende, at han slet ikke har plads til at vise alle de mange film, der er på trapperne.

Premiere

Tag min hånd får premiere den 27. januar og er historien om Maja, der bor med sin mand Claes og teenagesønnen Magnus i et skønt hus. Hun ser frem til at blive forfremmet til overlæge og alt kører.. Lige indtil manden med meddeler, at han vil skilles. Så er tryghedsmennesket Maja udfordret, og alt bliver vendt op og ned med skrantende økonomi, en teenagesøn med problemer og en tyve år yngre elsker.