Kvinder ingen adgang

En ny barber-afdeling er åbnet hos Trend Cut i Ikast, og i den anledning skulle avisens udsendte selvfølgelig en tur under ragekniven

Udgivet:31. oktober 2013, 08.56

Læsetid:3 minutter

Laila Kempel. Kvinder er forbudt i Trend Cuts nye barber-afdeling i Ikast

Rune Axelsen

9 år siden

Hos Trend Cut på Strøget i Ikast har man sådan set altid kunnet få sig en barbering. Det er der ikke noget nyt i.

Hvad der til gengæld er nyt, er at førstesalen nu er indrettet eksklusivt til formålet, med zink-vaskefad, koskindsbetrukket barberstol og alt hvad der ellers hører til en barbersalon.

De rå læderstropper hænger slapt fra deres plads på væggen, og på flygelet, som for nyligt er blevet omdannet til bord med tilhørende spejl, står en dampende kop kaffe ved siden af grævlingehårsbørsten og barbersæben.

Gert Iversen fra Trend Cut fortæller roligt om, hvad der skal til at ske.

Det er min første barbering med en rigtig ragekniv, og min første med andet end en hårtrimmer i mange år, og jeg er ærlig talt en smule nervøs.

Det er jo ikke en helt sløv kniv der om få minutter vil befinde sig ud for min hals.

Mandesalon

Men hvorfor nu dette nye tiltag? Er det overhovedet noget os mænd har tid til?

Dét er det i den grad, mener Gert Iversen.

- Det er noget der mangler utrolig meget inden for branchen, og også her i Ikast, mener han.

- Og så er det noget jeg altid har villet arbejde mere med og interesseret mig for, så da vi flyttede lidt rundt i butikken var der pludselig ledig plads på førstesalen, og så skulle det bare være nu, uddyber han, mens han begynder at hvæsse kniven på strygelæderet.

- Jeg tror bestemt, det er noget mange vil sætte pris på. Et sted, hvor man kan få sig en puster, slappe af og nyde en god øl, whiskey eller rom. Og selvfølgelig vil den her afdeling være forbudt for kvinder, griner Gert.

Da han går i gang med ragekniven, bliver min oprindelige nervøsitet øjeblikkelit gjort til skamme.

Et par rolige hænder fører kniven, og pludselig er mine kinder blødere end de har været i mange år.

Luksus for alle pengene

Sådan en barbering viser sig at være lidt af en luksus-oplevelse, og det er præcis det der Gert Iversens og Trend Cuts tanke.

- Vi har tilstræbt at fange en afslappet atmosfære, hvor man kan koble af og få en god behandling, og det føler jeg vi har ramt meget fint, siger Gert, mens jeg fraværende aer mine nye glatte barnekinder.

En omgang i stolen vil her i opstartsfasen koste 150 kroner, og hvis man leder efter julegave idéer kan et gavekort også erhverves.

- Vi har også planer om at få et klippekorts-system stablet på benene. Men en ting af gangen, indtil videre må man klare sig med en whiskey og en tur i stolen, smiler Gert Iversen.

Og mon ikke også det er noget, som tiltaler de fleste.