Rumænsk træner er flov efter rundbarbering i Silkeborg

FCSB-træner Nicolae Dica fortryder, at han lod syv spillere blive i Rumænien efter ydmygelse.

Udgivet:06. oktober 2022, 23.05

Læsetid:2 minutter

Anders Klynge og Silkeborg vandt torsdag 5-0 over rumænske FCSB.

/ Ritzau /

SILKEBORG Det rumænske hold FCSB blev torsdag aften ydmyget med et nederlag på 0-5 på udebane mod Silkeborg i Conference League.

Det var en lettere slukøret FCSB-træner Nicolae Dica, der på pressemødet efter opgøret mod Silkeborg, svingede om sig med negative ord om sit holds præstation.

- Det var en dårlig præstation. Jeg har ikke oplevet en større ydmygelse, og jeg er flov over den her præstation, siger den rumænske træner.

Syv af de spillere, som normalt ville være på banen for rumænerne, blev sparet til kampen i Danmark. Årsagen er formentlig, at klubben er placeret i bunden af den hjemlige liga.

Beslutningen om at lade spillere blive hjemme, fortryder Nicolae Dica bagefter.

- Jeg tror da, at vi havde haft en større chance, hvis vi havde nogle af de spillere med, og jeg fortryder nu, at jeg ikke havde det.

- Man skal huske, at det er hårdt for spillerne med sådan en rejse, men det skal ikke være en undskyldning, siger han.

FCSB havde ellers lagt en plan mod Silkeborg, som træneren havde stor respekt for, men planen blev på ingen måde fulgt.

- Vi vidste, at Silkeborg var et godt hold, og vi forventede en hård kamp. De var bevidste om deres stil, og de var gode som hold. Vi var for dårlige, og vi kunne ikke slå tilbage på deres tidlige føring. Vi lykkedes ikke med det, vi havde øvet, siger Nicolae Dica.

Silkeborg-træner Kent Nielsen mener dog ikke, at de manglende profiler på FCSB-holdet skal tage noget fra den præstation, som hans hold leverede torsdag aften.

- Det er stadig en stor klub. Uanset hvem de har med, så er der høj kvalitet og dygtighed. Hvis man kigger på kampen mellem FC Midtjylland og Lazio, så har Lazio jo heller ikke den samme startellever, som de havde weekenden før.

- Jeg tænker bestemt ikke, at FCSB har undervurderet os. Der er meget snak om, at rotation er nødvendigt i et tætpakket program, siger Kent Nielsen.

Selv om man vinder 5-0 i en europæisk gruppespilskamp, så er det ikke ensbetydende med, at alt var, som det skulle være. For Kent Nielsen mener stadig, at der er ting, som Silkeborg skal gøre bedre.

- Det var langt fra en perfekt kamp, men der var mange ting, der lykkedes, og vi havde en høj kvalitet. Det meste sad i skabet. Der skal lyde en stor ros til spillerne. Det var en fantastisk oplevelse, siger han.

Næste opgave for Silkeborg bliver på søndag, når holdet skal en tur til Odense i Superligaen, inden det igen går løs i Conference League, hvor holdet drager til Rumænien til endnu et møde med FCSB.

/ritzau/