Replik til Henrik Christensen (S): En vigtig fælles mærkesag?

Udgivet:03. september 2021, 10.07

Læsetid:1 minut

Dina Raabjerg, kandidat til byrådet og folketinget for Det Konservative Folkeparti. Foto: PR-foto

Af Af Dina Raabjerg. Byråds-og folketingskandidat Det Konservative Folkeparti

LÆSERBREV Den 18. august havde Henrik Christensen (S) et indlæg i Ikast Avis, hvor han svarede på min bekymring for, at et markant stigende antal unge i Ikast-Brande kommune går ud af skolen uden at komme i hverken arbejde eller uddannelse.

I sit indlæg kommer Henrik med yderligere tre forslag til ting vi kan gøre ud over dem, jeg selv har foreslået i avisen. Et af Henriks forslag findes allerede i det konservative valgprogram; vi vil nemlig også genindføre skolepraktikken.

Jeg er meget glad for, at Henrik deler min bekymring og melder sig på banen med nogle meget konkrete forslag. Her er jeg helt enig med Henrik i, at vi ud over indsatser i skolen også skal have inddraget erhvervslivet langt mere aktivt. Så selvom jeg måske ikke er 100 procent enig i alle detaljer i Henriks forslag, så ser det ud til, at vi er så tæt på hinanden, at vi på tværs af partier nemt kan nå hinanden, så vi kan få vendt udviklingen til gavn for vores unge.

Sagen: I den seneste byrådsperiode er antallet af unge ledige fra 16-18 år steget. Ifølge Danmarks statistik var antallet af ledige fra 2016-19 steget med hele 53 procent i Ikast-Brande kommune svarende til at 98 unge under 19 år på den måde er i risiko for at få et liv udenfor arbejdsmarkedet. Det er det højeste antal siden 2009.

Tak til Henrik for en god og konstruktiv debat om en vigtig fælles mærkesag.