Mindeord: Tidligere chauffør hos Ikast Bogtrykkeri er død

Udgivet:02. oktober 2021, 09.05

Læsetid:3 minutter

Bent eller Bøgelund, som han ofte blev tiltalt, var kendt som manden, der kom fra Ikast Bogtrykkeri i »elefantbilen.« Foto: Privatfoto

MINDEORD Jens P. Hammer Larsen skriver mindeord om Bent Bøgelund Nielsen, Finlandsgade, Ikast, der er død i en alder af 79 år:

Tidligere mangeårig chauffør ved Ikast Bogtrykkeri Bent Bøgelund Nielsen afgik ved døden sidste lørdag eftermiddag omgivet af familien på Dybdalsparken i Engesvang, hvor han blev overflyttet til, fra Herning Sygehus tre døgn forinden.

Bent Bøgelund Nielsen var født i Pederstrup, men havde sin opvækst i Kragelund, hvor hans forældre havde et lille husmandssted.

Bent blev uddannet som kommis, men det var ikke det, han skulle beskæftige sig med i sit arbejdsliv. Efter aftjent værnepligt blev han strikker og tilskærer i tekstilindustrien blandt andet hos Volmer Lind og Volly Sport, samtidig mødte han og blev gift med Anita, som var fra Tulstrup.

Det blev ved Ikast Bogtrykkeri, at Bent fandt sin plads. Han var ansat som chauffør og ansvarlig for avisuddelingen.

Han var ansvarsbevidst og pligtopfyldende og værdsat på sit arbejde. Bent Bøgelund Nielsen var lidt af en drillepind og med et glimt i øjet fik kontorpigerne tit en kvik bemærkning. I fritiden var han meget aktiv i AOF og SID hvor han sad i bestyrelsen. Byfesten i Ikast havde også en fast mand i Bent, og han sørgede for, at der var forsyninger til diverse boder på pladsen.

Bent havde en stor omgangskreds og i civilforsvaret fik han nogle gode venner blandt andet Otto Lysdal, med hvem han købte en ejendom i Tulstrup, hvor de etablerede en minkfarm, som blev passet ud over den primære arbejdsplads. Minkfarmen blev etableret i tiden, hvor priserne var gode på skindene, men desværre gik det den forkerte vej, og i 1990 lukkede de farmen.

Bent og Anita fik tre børn i en tidlig alder. Tre børn som bragte dem fem børnebørn, som havde deres store opmærksomhed og fem oldebørn, som han yndede at lave sjov med. Desværre nåede Anita ikke at opleve oldebørnene, da Anita omkom ved en tragisk ulykke i 2006.

Bent var meget social, og han gik til alle store som små og fik gerne en hyggelig snak i gang.

Håndbold var også en passion, han delte med to af sine børn, her blev det også til flere udebaneture også til udlandet.

For 20 år siden fik Bent en alvorlig blodprop på arbejdspladsen, en kollega var hurtig og fik ham bragt til lægen og derfra videre til hospitalet.

Hjertet havde taget alvorligt skade, og som 59-årig måtte han forlade arbejdsmarkedet.

I 2017 var hjertet ved at sige stop, men lægerne på Skejby fik hjulpet Bent så han fik fire år mere.

Bent var klar over han levede på lånt tid og brugte meget af de sidste år på at være nærværende for sine børn og børnebørn.

Bent fik en veninde i Betty som var enke. De boede hver for sig, men havde meget ud af hinanden, og den bonusfamilie der fulgte med.

Efter et par år blev de forlovet på en rejse til Indien, forlovelsen foregik på Paladset Taj Majhal, men denne lykke varede kun til oktober 2020 hvor Betty måtte give op efter en kræftsygdom.

Bent vil blive savnet af mange, og ud over familien havde han et par kusiner, som han havde rigtig meget omgang med gennem hele livet, og som sammen med vennerne støttede ham stort i hans sygdomsforløb.

Æret være Bents minde.