Huer på årets første studenter

IKAST | Torsdag markerede to IB-elever afslutningen på deres internationale uddannelse hos Ikast-Brande Gymnasium

Udgivet:15. maj 2014, 15.01

Læsetid:3 minutter

IB-studenterne Jenifer Laursen (tv.) og Aislinn Dillon kunne torsdag hejse flaget ved Ikast-Brande Gymnasium (Foto: Ole Bitsch)

9 år siden

STUDENT | »Tillykke!«, »Congratulations!«, »Well done!«

Danske, engelske og amerikanske gloser krydsede hinanden på den smalle gang foran lokale 227 på Ikast-Brande Gymnasium.

Torsdag middag kunne familiemedlemmer, venner og medstuderende hylde årets første studenter på det lokale gymnasium. Efter den sidste eksamen fik de to internationale elever, amerikanske Aislinn Dillon og danske Jenifer Laursen, deres farve- og flagrige huer på hovederne.

- Jeg tror, det gik okay, men det var en svær eksamen. Jeg er glad for, at den er overstået, sagde 19-årige Aislinn Dillon om den afsluttende test - en skriftlig historieopgave, der varede tre timer.

Må vente på karakterne

I år sender Ikast-Brande Gymnasium 40 internationale studenter ud i den store verden. Det er anden eksamensårgang under IB-uddannelsen, som blev etableret i 2011.

- Det har givet mig rigtig meget at gå på skolen. Uddannelsen har været hård, fordi niveauet er højt, men jeg har virkelig tilegnet mig nogle gode engelskkundskaber, sagde 19-årige Jenifer Laursen, der indrømmede, at det var dejligt at have sommerferie.

Men både hun, Aislinn og de øvrige IB-studenter må væbne sig med tålmodighed, inden der kan festes igennem. Således kommer svarene - og karakterne - fra elevernes eksamener først den 7. juli.

- Det er lidt underligt, at vi ikke ved, om vi er bestået, erkendte Jenifer Laursen, der har danske forældre, men først kom til Danmark for tre år siden. Forinden havde familien boet en årrække i Chile i Sydamerika.

Vil savne Danmark

Mens Jenifer Laursen pønser på et år i Italien, hvor hun vil arbejde, har Aislinn Dillon planlagt et sabbatår i Australien. Her skal hun knokle på en økologisk gård - og dernæst venter et psykologi-studie på et udenlandsk universitet. Den nyklækkede student slog fast, at hun kommer dog til at savne Ikast, Danmark og danskerne.

- Det er trist, for jeg har virkelig nydt mit ophold her. Ikast er en lille, men fredelig og fin by - jeg har i den grad følt mig hjemme i Danmark. Jeg føler mig og tryg og accepteret, siger Aislinn Dillon, der kom hertil for to år siden fra Georgia i USA.

- Jeg kan godt lide den danske kultur, hvor man virkelig er tæt knyttet til sine nærmeste venner. Jeg synes dog, at den danske drikkekultur er lidt mærkelig. Den har været sjov at være del af, men jeg kan simpelthen ikke følge med danskerne, når de drikker, smiler hun.

Se flere billeder i galleriet på AOIB.DK...

Læs også
<span>Årets første IB-studenter - Foto:</span> Ole Bitsch <span>Årets første IB-studenter - Foto:</span> Ole Bitsch
Læs også:
Årets første IB-studenter - Foto: Ole Bitsch