Debat: Jeg gider ikke mere brok - kom med løsninger

19. november 2019, 11.31

Simon Vanggaard. Foto: Henrik Ole Jensen

Svar på Helen Sørensens debatindlæg i sidste uges Focus

Debat Kan Herningegnens lærerforening komme med konstruktive idéer og løsninger til gavn for folkeskolen? Eller kan du/I kun komme med brok over forholdene og politikerne?

Jeg ville hjertens gerne investere flere penge i folkeskolen. De ville være til stor gavn. Jeg ville hjertens gerne investere i flere pædagoger i vores dagtilbud. Det ville der være brug for. Jeg ville også hjertens gerne investere i flere varme hænder, til dem der tager sig af vores ældre og handicappede. Det ville være rimeligt overfor borgerne.

Alle de gode intentioner bliver dog ikke andet end gode intentioner, så længe udgifterne er større end indtægterne i en kommune. Det er enormt let kun at brokke sig over manglen på midler.

Det er ikke svært arbejde at finde hullerne i osten. Det svære arbejde er, at få hverdagen til at hænge sammen. Tænke udvikling indenfor en snæver ramme.

Tage skeen i den anden hånd, når økonomien er presset.

Så længe din eneste løsning er, at sende ansvaret for folkeskolen over til staten, så syntes jeg, du skal holde din dialog med dem, og så droppe at indgå i dialog med mig, for jeg er ikke interesseret i at høre på brok.

Gymnasierne er statens ansvar, jeg er ikke sikker på, at de ikke føler sig mindre økonomisk presset end folkeskolerne.

Jeg er interesseret i at finde løsninger. I de 10-15 år jeg har været kommunalpolitisk aktiv, har jeg endnu til gode at høre andre løsningsforslag fra din side, end det der hedder: »Send flere penge.«

Det behøver du ikke fortsætte med. Det budskab er hørt. Når indtægterne overstiger udgifterne, så vil det måske være en mulighed. Indtil da vil jeg fokusere på at få finde løsninger og tale folkeskolen op. Så kan du bruge dit fokus på at råbe op imens.