Corona-pandemien aflyser fodboldstjernens camp i Ikast: Vi kommer stærkere tilbage

Corona-pandemien har fået landsholds-anfører Pernille Harder til at udsætte sin sommerlejr til 2021 og sætter også hendes egne personlige mål om klubskifte på standby

8. maj 2020, 11.42

Kvindelandsholdets lokale landsholdsanfører, Pernille Harder - her under en tidligere fodboldcamp i Ikast - har aflyst hendes populære sommerprojekt på grund af corona-situationen. Foto: Tom Laursen

IKAST Det plejer at være en årlig tilbagevendende sommerbegivenhed, at det danske kvindelandsholds anfører, Pernille Harder, står bag sin egen fodboldcamp i Ikast. Men sådan bliver det ikke i år. Således er Pernille Harder Football Camp 2020 aflyst på grund af corona-pandemien.

- Det er frygtelig ærgerligt, for jeg havde virkelig glædet mig, men på nuværende tidspunkt er der simpelthen for mange usikkerheder forbundet med corona-situationen, forklarer Pernille Harder over for Herning Folkeblad.

Sidste år trænede den 27-årige Wolfsburg-angriber, der er fra Tulstrup, cirka 120 børn på Ikast FS’ baneanlæg, der over to dage lagde græs til læring og leg for unge spillere i alderen 10-14 år.

- Af sikkerheds- og sundhedsmæssige årsager ville der denne gang være mange restriktioner, så vi har valgt at aflyse campen. Håbet er, at vi kommer stærkere og endnu bedre tilbage i sommeren 2021, påpeger Pernille Harder.

På grund af hendes klubrelationer hos VfL Wolfsburg i den tyske Bundesliga og pokalturnering samt i Champions League, hvor alle tre turneringer er sat på pause, har hun ikke mulighed for at skubbe sommerlejren i Ikast til senere på året.

- Vi ved jo desværre ikke, hvornår eller om klubsæsonen kommer i gang igen - men hvis den gør, er min kalender formentlig booket helt op. Så campen rykker vi et år. Det har alle, også blandt de tilmeldte unge spillere, heldigvis vist stor forståelse for, siger den danske landsholdsanfører.

Klubskifte også på standby

Corona-pandemien har også tvunget Pernille Harder, til at sætte sin engelske drøm på standby.

Tidligere har den danske landsholdsanfører givet udtryk for England som en mulig destination, når karrierens næste fodboldkapitel skal skrives.

Men det bliver næppe denne sommer.

Den nuværende corona-krise har skabt sundhedsmæssig usikkerhed og økonomisk uvished over hele verden, heriblandt på den internationale fodboldscene.

- Som tingene er lige nu, forventer jeg at blive et år mere her i Wolfsburg, fortæller Pernille Harder.

Den 27-årige midtjyde har siden januar 2017 været på kontrakt hos VfL Wolfsburg, og har været sat i forbindelse med London-klubben Chelsea, hvor også kæresten, svenske Magdalena Eriksson, spiller.