Sæt dit slips som du vil: Men Tøjeksperten hjælper gerne til

Morten Orluff har styr på tøjet, men binder også gerne slipset i de rette folder

3. februar 2020, 08.17

Morten Orluff. Der skal mere end et par slipseknuder til at slå en Tøjekspert af pinden. Foto: Laila Kempel

FESTTØJ Skal der være fest, så lad der være fest. Men er det smoking, habit eller bare et par flotte jeans, der er den rette dresscode?

Når kongehuset inviterer til deres arrangementer, så er ingen af gæsterne i tvivl om forventningen til, hvordan de skal være klædt.

Morten Orluff indehaver af Tøjeksperten i Ikast har også en klar holdning til, hvornår det er smoking og habit, og hvornår eller måske nærmere hvor gammel man kan være for at slippe af sted med jeans som festtøj.

- Folk kan jo gøre som de vil. Det er jo helt individuel, men hvis jeg som vært har inviteret til eksempelvis stor bryllupsfest, så vil jeg da blive en smule skuffet, hvis ikke også gæsterne havde klædt sig ordentlig på, siger Morten Orluff.

Han er klar til at give den helt rigtige vejledning til, hvordan påklædningen bør være til forårets mange festlige begivenheder.

- Hvis man er en granvoksen mand, bør man ikke møde op i jeans. Det er forbeholdt mænd i 20’erne at have den frihed. Eller det vil sige, hvis vi taler om en konfirmation. En mere højtidelig begivenhed som et bryllup og en aftenfest, vil jeg altid forsøge at tale op, så det som minimum er en habit, man bør vælge, siger Morten Orluff.

På hylderne i butikken er der masser af muligheder i både farver, snit og design.

Mange størrelser

- Og har vi ikke den rigtige størrelse på lager, så skaffer vi det hurtigt. Om det så er en lille størrelse S til konfirmanden, eller det er den store amerikanske onkel, der har brug for en størrelse helt på til syv gange XL, så kan vi klare det, siger den erfarne tøjmand.

I øjeblikket er blå en stor farve til mændenes habit-garderobe. Den sorte er den klassiske, og måske noget mere formelle.

- Men vi har da også andre farver, og specielt her til foråret kommer der mange farver i tilbehøret som skjorter og slips, forklarer Morten Orluff.

Han er selv en rigtig gentleman med en klar holdning til, hvad der bør bruges hvornår.

Og servicen i butikken i Strøgcentret behøver man ikke være i tvivl om.

Denne formiddag kom en kunde ind med en striktrøje, han havde købt et par dage forinden.

Service uden beregning

- Jeg tror, jeg skal have en mindre størrelse, sagde han og dykkede ned i den medbragte indkøbspose. I posen var også seks ubunde slips.

- Jeg vil gerne betale for det, men din kollega sagde, at I gerne ville hjælpe...

Og selvfølgelig var Morten Orloff klar: Trøjen blev byttet, og de mange slips blev i en håndvending viklet, drejet til smukke dobbeltknuder - og selvfølgellig uden beregning for en glad kunde, der i den grad blev klar til fest.

Så er der linet op til fest med slips i mange farver og mønstre. Foto: Laila Kempel
Dobbeltknuder på samlebånd. Morten Orluf yder gerne en god service for butikkens kunder. Foto: Laila Kempel
Slipset sætter prikken over det flotte festtøj. Foto: Laila Kempel