Børnefamilie efterspørger vuggestuepladser

BUDGET Børne- og Undervisnings-udvalget forsøger at danne sig et overblik over, hvor det er nødvendigt at investere penge

9. maj 2015, 11.45

Ikast-Brande Kommune oplever en stigende efterspørgsel efter vuggestuepladser ?foto arkiv

PASNING Selvom der fødes færre børn i Ikast-Brande Kommune, så er de nykårede forældre ikke ligeglade med, hvordan deres små vidundre skal passes.

Politikerne i Børne- og Undervisningsudvalget kunne på sit seneste møde konstatere, at der kommer flere og flere henvendelser fra borgere, der gerne vil have en vuggestueplads fremfor en dagpleje.

- Der er et klart signal, som vi bliver nødt til at kigge på og danne os et overblik over i forhold til næste gang vi skal lægge budget, siger formanden for Børne- og Undervisningsudvalget Annette Mosegaard, (V).

Udvalget har også i forbindelse med en rundtur til institutionerne forberedt sig på at skulle investere massivt i børnehaven i Engesvang, hvor taget er utæt og hele bygningen i en tilstand, der kræver en renoveering

Det gør køkkenet i Kongevejens Børnecenter også. Her er det arbejdstilsynet, der har været inde og påpege, at der er alt for lidt plads og et alt for nedslidt inventar i det køkken, som hver dag producerer mad til både vuggestue- og børnehavebørn.

Institutionen har en fuld madordning så børnene, hvilket betyder, at der hver dag produceres mad, der tilkøbes af forældrene.

IT i Folkeskolen

Også i folkeskolen er det nødvendigt at forberede sig på investeringer.

- Vi har i øjeblikket en en-til-en ordning, hvor alle elever har en computer. Det er en ordning vi er glade for, men det er også en dyr ordning, som vi skal have en debat om, hvorvidt det skal fortsætte, siger Annette Mosegaard.

Også forældreintra er under opbrud og vil kræve en investering i forhold til at få det opgraderet