Sådan gik kampen: FCM vinder vildt straffedrama og er i Champions League

FC Midtjylland er klar til Champions Leagues gruppespil efter en 4-1-sejr over Slavia Prag. Et drama omkring et straffespark spillede en nøglerolle. Genoplev kampen som den så ud i vores liveblog

Udgivet:01. oktober 2020, 06.16

Læsetid:2 minutter

FCM’s formand, Rasmus Ankersen, og klubbens cheftræner, Brian Priske, jubler sammen få sekunder efter slutfløjtet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| jjk@herningfolkeblad.dk

FODBOLD For første gang i klubbens historie er FC Midtjylland klar til gruppespillet i Champions League.

Det skete med en 4-1-sejr over de tjekkiske mestre fra Slavia Prag på MCH Arena.

Men indtil 10 minutter før tid var det tjekkerne, der var på vej i Champions League. Et højspændt straffesparksdrama vendte op og ned på det.

Ved stillingen 1-1 havde FCM et hjørnespark. Det blev afvist uden problemer, men en Slavia-spiller ramte bolden forkert, så den røg tilbage i eget straffesparksfelt. Der ramte den hånden på Tomas Holes. Straffespark.

Sory Kaba, der havde udlignet til 1-1 i det 65. minut, blev sat til at sparke. Han sendte bolden fladt og småhårdt mod højre stolpe, men målmand Ondrej Kolar havde læst det og reddede i spektakulær stil.

Så var tjekkerne fortsat på kurs mod avancement. Troede de.

For 20-30 sekunder senere greb VAR-dommerne ind. Den tjekkiske målmand var gået før tid. Der var omspark.

Det tog Alexander Scholz sig af. Det var ham, der sparkede det sidste straffespark, da FCM vandt pokalfinalen for snart halvandet år siden, og han scorede igen.

I slutminutterne stak det så helt af. Slavia Prag mistede bolden i eget opspil, og den veloplagte indskifter Anders Dreyer prikkede smart bolden ind i feltet, hvor Frank Onyeka kom buldrende og bankede bolden i mål til 3-1 med et tørt spark.

I dommerens tillægstid blev det også 4-1, da Anders Dreyer fuldendte sit perfekte indhop med et drømmemål.

Tidlig tjekkisk mål smertede længe

Der var ellers ikke meget, der tydede på midtjysk jubel og Champions League-festligheder i de første 60 minutter af opgøret.

Der var ikke engang spillet tre minutter, da Nicolae Stanciu huggede et hjørnespark skarpt ind foran mål ved nærmeste stolpe. FCM-keeper Jesper Hansen kunne ikke komme ordentligt til og ramte bolden skævt, da han boksede til den. Det gjorde, at bolden strøg ud i feltet, hvor nigerianske Peter Olayinka var først over den og flugtede den i mål.

Det rystede FCM synligt, og de danske mestre skabte stort set ikke en åben målchance i den første time af opgøret.

Men efter 65 minutter udlignede Sory Kaba. Awer Mabil sendte et godt indlæg i feltet, og angriberen sprang højt og uimodståeligt op og pandede bolden i nettet.

Derpå fulgte det store drama om straffesparket.

Herunder kan du genopleve kampen, som den så ud i Herning Folkeblads liveblog: