Samarbejde skal dyrke talenterne

Udgivet:03. september 2021, 06.03

Læsetid:1 minut

Projektchef i FCM Samfund, Allan Bang Christiansen (t.v.) og ungeleder i Ikast-Brande Kommune, Søren Pedersen. Eleverne bliver indstillet af deres egen lærer, og det kommer til at foregå i den kommende tid. Foto: Privatfoto

TALENTER På skoleområdet har Ikast-Brande Kommune indgået et samarbejde med FCM Samfund. Et pilotprojekt, der skal være med til at sætte fokus på de almene udskolingselevers fremtid. Ud fra tankegangen at alle besidder et talent, kommer 60 unge fra uge 43 og frem til foråret 2022 til at få hjælp til at finde deres talent, dyrke det og tage det alvorligt. For det handler nemlig om individet i fællesskabet.

Ikke elitært

Søren Pedersen er ungeleder i Ikast-Brande Kommune, og han lægger overfor projektchef i FCM Samfund, Allan Bang Christiansen, ikke skjul på, at han ser frem til efteråret.

- FCM og vi har nogle fælles værdier. Det med at styrke individet i fællesskab, og at se på det hele menneske, ligger helt i tråd med, hvordan vi gerne vil tænke på ungeområdet, siger Søren Pedersen og understreger, at man ikke må lade sig snyde af, at kommunen nu prøver et samarbejde med en elitesportsklub.

- På ingen måde. For det her bliver ikke elitært. Det handler om, at vi gennem projektet kommer til at overføre nogle af de værdier fra FCM Samfund over til skoleområdet - blandt andet at arbejde med sig selv i et fællesskab, lyder det fra Søren Pedersen.

FCM Samfund er FC Midtjyllands afdeling for social ansvarlighed. FCM Samfund er organiseret som selvstændig forening med eget CVR-nummer, adskilt økonomi fra FC Midtjylland og har som mål at skabe sundhed og trivsel i regionen gennem forpligtende fællesskaber. Projektchef i FCM Samfund, Allan Bang Christiansen, kalder processen vigtigere end målet og ser også frem til pilotprojektet.