Corona rammer byfest: Aflysninger er blevet til kreative og coronavenlige alternativer

Udgivet:12. august 2020, 16.00

Læsetid:1 minut

Det traditionsrige gratis kaffebord lørdag under byfestugen er blandt andet aflyst. I stedet tilbyder Lokalrådet i Bording guidede og coronavenlige gåture i området. Foto: Thomas Vang Nielsen

BORDING De seneste dages eskalering af coronasituationen rammer nu også dele af byfestugen i Bording.

Blandt andet er onsdagens bilbanko udsat på ubestemt tid, og lørdag skulle Bording Erhvervsforening traditionen tro være vært for gratis kaffe og rundstykker som optakt til livemusik, markedsboder og uddeling af priser til lokal ildsjæle.

Men det sker altså ikke alligevel.

- Træls. Det er det korte ord for det. Vi er mange, som har lagt meget tid og energi i det hele, siger Lars Lausten, der er formand for Bording Erhvervsforening.

Myndighederne sagde nej

Ifølge regeringens genåbningsplan var der ellers lagt op til, at forsamlingsforbuddet fra weekenden ville blive hævet fra 100 til 200 personer ved visse typer arrangementer.

Men så blussede smittespredningen op igen, og statsministeren lod grænsen blive ved 100 personer.

- Da vi hørte det, ringede vi til myndighedernes corona-hotline, for at høre, hvordan vi skulle forholde os. Der var jo tale om et arrangement under åben himmel. Men beskeden var klar. Vi skulle aflyse, fortæller Lars Lausten og tilføjer:

- Ærgerligt, ærgerligt. Ærgerligt! Men vi nåede at få afbestilt musik, pølser og andet, som var bestilt, så erhvervsforeningen kommer heldigvis ikke til at stå med en stor regning. Det eneste, vi står tilbage med, er skuffelse og så den pokal, vi gerne ville have uddelt til en borger, som har gjort noget for byen. Men den må vi jo så uddele næste år.

Gratis guidede ture

På trods af aflysninger er det alligevel lykkedes natur- og fritidsudvalget i Bording Lokalråd på kort tid og i samarbejde med Hanne Knudsen, der i forvejen arrangerer lørdags-gåture, at tilbyde en udvidet pakke på lørdag.

- Vi er nogle stykker, som er gået sammen om at tilbyde fire ture rundt i og omkring byen. Det er med start fra Væksthuset klokken 13, og det er helt gratis, siger Evald Asp, lokalrådsformand og en af de frivillige guider.