Fernisering: Kunstner i modstrøm

Ikast-kunstneren Hanne Aabo er klar med årets fernisering, der som noget nyt også omfatter salg af antikviteter

Udgivet:31. oktober 2022, 09.45

Læsetid:2 minutter

Hanna Aabo inviterer igen på maleri­udstilling i sit atelier. Foto: Privatfoto

7 måneder siden

FERNISERING Når penslen danser over lærrederne, glemmer kunstneren Hanne Aabo som regel sig selv og fordyber sig i værket. Men blandt de oliemalerier, man kan se på årets fernisering, ses det også, at det ikke altid er tilfældet.

- Jeg har malet mig selv på vej op ad et stridbart vandfald. Efter corona, krig i Ukraine og kæmpestore gasregninger synes jeg, der har været lidt meget oven i hinanden. Derfor fik jeg lyst til at male det ud på den måde, siger Hanne Aabo.

Selvom der således er en vis portion alvor bag motivet, er der som vanligt for kunstneren også leg og godt humør i det:

For den skarpe iagttager er der nemlig en mængde gemte dyr at finde i det landskab, der omgiver vandfaldet.

Dans på stranden

Der er flere malerier med skjulte dyr, som man kan gå på jagt efter og dyste om at finde. Også mere eller mindre oprørt vand går igen som en del af motivet på flere andre nye malerier.

Blandt andet er der små, glade sommerbilleder fra stranden med smukke kvinder, der tørrer sig efter havbadet. Eller danser med flagrende skørter i grønne stilletter med bølgerne som baggrund.

- En del af malerierne er af kvinder i år, siger hun og peger et stort og stadig vådt maleri ud:

- Jeg er lige blevet færdig med at klæde dem på, det vil sige male badetøj og lette kjoler på dem. I går var de alle nøgne.

Antikviteter

Ud over de skjulte dyremotiver er der andre malerier med dyr, som i mange år har været et af Hanne Aabos foretrukne motiver. Især savannens dyr er hun fascineret af, men i år er der også et stort maleri med brune bjørne i løvskov med titlen »Dating«.

- Jeg har malet det øjeblik, hvor der opstår interesse mellem hannen og hunnen, her hvor de får øje på hinanden først gang.

I år er de besøgende også inviteret indenfor i privatboligen, den gamle Fonnesbæk Skole. Her er nemlig en stribe samleobjekter og antikviteter til salg. Blandt andet sælges der malerier af andre kunstnere, enkelte andre kunstgenstande, småmøbler, dukker og buddhafigurer, samlet gennem 50 år.

Udstillingen er åben 4.-6. november på Lægdsgårdsvej i Ikast.