Lokale soroptimister fejrer kvindedagen

Inviterer til foredrag på Ikast bibliotek

Udgivet:25. februar 2023, 16.00

Læsetid:1 minut

Anne-Cathrine Riebnitzsky vil på kvindernes internationale kampdag holde foredrag på Ikast bibliotek. Foto: PR foto

7 måneder siden

IKAST De lokale soroptimister i Ikast ønsker at markere FN’s Internationale kvindedag.

Det skriver de i en pressemeddelelse, hvor de samtidig inviterer til et foredrag, som kan formidle viden og aktuelle eksempler på kvinders mod og store indsats for at forandre undertrykkelse til frihed og demokrati.

Foredragsholderen er Anne-Cathrine Riebnitzsky, som debuterede som forfatter i 2010 med biografien »Kvindernes Krig«.

Hun skrev bogen efter 14 måneders ophold i Afghanistan som officer.

Anne-Cathrine Riebnitzsky vil fortælle om kvinders rolle i kampen for menneskerettigheder, det daglige brød og familiens fremtid.

Foredraget tager udgangspunkt i Riebnitzskys succesfulde forfatterskab, som omhandler menneskeskæbner i alle afkroge af verden, og er underbygget af hendes eget ophold i Afghanistan og andre lande, hvor menneskerettigheder ikke respekteres.

Soroptimist-klubben i Ikast blev startet i 1996. Den er sammen med øvrige klubber i Danmark med i det verdensomspændende netværk: Soroptimist International hvis motto er: En global stemme for kvinder. Foredraget arrangeres i et samarbejde med Ikast Bibliotek, og det er arrangørernes håb at mange vil deltage, både kvinder og mænd.

Et eventuelt overskud fra arrangementet går til Amnesty Internationals arbejde med menneskerettigheder i Iran og resten af verden.