Læserbrev: Alle skal være en af et arbejdsfællesskab

Udgivet:24. marts 2021, 12.11

Læsetid:1 minut

Birthe Sørensen, byrådsmedlem Socialdemokratiet.

Birthe Sørensen Socialdemokratisk byrådsmedlem og formand for Arbejdsmarkedsudvalget Ikast-Brande kommune

2 år siden

LÆSERBREV Det er med stor glæde, at jeg kan viderebringe de gode nyheder om, at Ikast-Brande kommune har fået bevilget økonomisk støtte fra Erhvervsfremmestyrelsen til vores projekt Jobsporet.

Jobsporet er et toårig projekt, der har til formål at udvikle langtidsledige borgere på kanten af arbejdsmarked og skabe jobmatch mellem ledige borgere og virksomheder, så flere får mulighed for at blive en del af et stærkt arbejdsfællesskab. Til gavn for vores fællesskab og den enkelte.

Et netværk af virksomheder, der kan se et potentiale i projektet er der allerede lavet forhåndsaftaler med og det er indenfor brancherne landbrug, detailhandel, hotel og restauration. De brancher er valgt, fordi der er rigtig gode muligheder for jobs, både på fuld tid og deltid, på sigt.

Og bare lige inden tanken strejfer nogen: Det her er ikke og skal ikke være et nyt aktiveringstilbud uden jobsigte. Derfor skal og vil der også være et særligt fokus på at det her bliver et aktivt tilvalg fra den ledige borger, de skal altså kunne se meningen i projektet og dermed vejen til at blive en del af et arbejdsfællesskab indenfor overskuelig fremtid.

Formidlingen af projektet sker gennem informationsmøder og jobmesser, så det bliver tydeligt, at det her kan være den hurtigste vej i job for netop dem. Jeg venter mig rigtig meget af projektet.

I Ikast-Brande kommune kan og skal vi have alle med.